18 de juny 2015

GAME OF THRONES PUJA EL NIVELL DE CRUELTAT (SPOILERS)

La sèrie fenomen d’HBO ha acomiadat la seva cinquena temporada pujant el nivell de crueltat, en alguns casos innecessària, i guanyant-se algunes crítiques per algunes trames que no han acabat d’agradar al públic. Tot i que aquesta temporada no ha tingut tants moments impactants com les anteriors, els responsables de Game of Thrones no deceben mai i ens han donat un bon grapat de moments que ens han deixat la sang gelada i els pèls de punta.

El sacrifici de la princesa Shireen: Sens dubte una de les escenes més corprenedores de la temporada. La innocència de la víctima va rebel·lar als espectadors que no es podien creure que finalment Stannis Baratheon decideixi sacrificar la seva filla, la adorable princesa Shireen, per guanyar la guerra. La mort de la nena és un motiu més per nomenar la bruixa Melisandre, inductora del crim, com uns dels personatges més odiosos de la sèrie.


Els patiments de Lady Sansa: D’acord, Sansa Stark mai ha sigut un personatge especialment simpàtic però aquesta temporada els guionista s’han esmerçat molt per fer-la patir. Des del moment que va haver de fugir de King’s Landing per evitar que Cersei la matés per l’assassinat de King Geoofrey hem estat patint per la seva vida. Per si la relació tèrbola amb Littlefinger no fos suficientment pertorbadora, ha acabat casada amb sàdic Ramsay Bolton i ha patit una nit de noces terrorífica, amb violació inclosa. L’únic respir que ens han donat els guionistes ha sigut veure-la fugir de Winterfell saltant des de dalt de la fortalesa a la neu. No cantem victòria, que ja sabem que a Game of Thrones la felicitat mai és eterna.
Walk of Shame de Cersei: Cersei sempre ha estat posicionada com un dels éssers més despreciables de Game of Thrones. La seva baixada als inferns era una satisfacció només comparable a la mort de King Joffrey. L’escena de la seva penitencia caminant despullada entre els ciutadans de King’s Landing mentre aquests la insulten serà segurament una de les imatges més recordades de la sèrie. Tot i que ha sigut bastant criticada per la seva cruesa i extensió, no hi ha dubte que es tracta d’una escena cabdal que , segurament, tindrà conseqüències devastadores per aquells que han gosat humiliar la reina.
Mort indigne per Jon Snow: Resulta curiós que un personatge que des del capítol pilot ha sigut tan cabdal hagi acabat desapareixent de la sèrie amb una mort tan poc heroica. Totes les teories que corrien a les xarxes sobre els seu orígens (qui és la seva mare, és Ned Stark el seu vertader pare) han acabat al cubell de la brossa. Els guionistes han decidit acabar amb la seva vida i comunicar-nos en els últims minuts del darrer capítol, deixant-nos bocabadats al comprovar com el Lord Commander mor víctima d’un complot ordit pels seus companys del Wall.

Fotografia de portada: HBO
Text: Alejandra Palés Correcció: XX

1 comentari:

QWERTY_BCN ha dit...

"una mort tan poc heroica."
Because Juli Cesar de morir de puta pena.
Pista, durant la cinquena temporada hem vist, com a mínim, dos mètodes per ressuscitar: com a polo o com a king size zombie.
Que Jon Snow acabi sent el rei dels polos-zombies tindria tot el sentit del món/nom.