30 de juny 2015

EL MALDALTURA DE LLESSUÍHe hagut de buscar Llessuí al mapa. Realment està molt amunt, concretament a 1.400 metres d'altitud. Més amunt que Sort, poble del Pirineu que serveix de referència geogràfica al comú dels barcelonins perquè cada any hi toca la loteria. Llessuí és un d'aquells poblets de postal de Catalunya. Un lloc on hi neva molt a l'hivern i que està ple de teulades de pissarra. Des de l'any passat, quan arriba el bon temps també hi passa una altra cosa meravellosa. La societat discòfila l'Eix del Mal hi celebra un festival de música independent que han batejat molt encertadament: Festival Maldaltura. En aquesta edició, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de juliol, hi podrem veure a Cala Vento, Cómo Vivir en el Campo, Fernado Alfaro, Germà Aire, Neleonard, Roller Disco Combo, Rombo, Salvaje Montoya i Pin&Pon Dj's als plats del fi de festa. Prepareu les xiruques i el paravent, al Pallars Sobirà hi falta gent!

Tenint en compte la calor que fa ara mateix a Barcelona, qualsevol pla fora d'aquesta infernal ciutat us hauria de semblar fantàstic. I si esteu llegint aquest blog, us deu agradar una mica (molt) la música. Per tant, un festival com el Maldaltura que combina fresqueta pirinenca i el bo i millor dels grups d'aquí us hauria d'encaixar perfectament. L'any passat a Llessuí hi van tocar Dofí Malalt, Neleonard, The Saurs, Les Sueques, Vàlius i Macho. Aquest any ho han vist clar i han decidit doblar l'aposta i ampliar bandes i dies.

El Maldatura 2015 se celebrarà els dies 17 i 18 de juliol i passaran pel seu únic escenari un total de 8 bandes. Neleonard repeteixen però vénen amb un EP nou sota el braç que té una cançó tan bonica com "Casi cuela". També en sintonia pop, tindrem els preciosistes i onírics Germà Aire, les muses del lo-fi Rombo, el grup ja de culte Roller Disco Combo, el mitiquíssim Fernando Alfaro (ex Surfin'Bichos) i Cala Vento, potser la proposta més desconeguda però no per això menys interessant. Cómo vivir en el campo vénen des de Madrid, aixecaran la nit amb el seu indie tan "noventero" i tan estatal, els seguiran Salvaje Montoya i els seus hits de garatge. Pin&Pon Dj's tanquen cartell i prometen, com sempre, fer-nos ballar com si el món s'hagués d'acabar, ahir, avui o demà.Fotografia de portada: Maldaltura
Text: Muntsa Casas
Correcció: Pol Camprubí