29 de juny 2015

ARRIBA THE EXPLODING PLASTIC FEST. #1The Exploding Plastic Fest. #1 és un happening d’improvisació o caos controlat de música i dansa, arts del moviment que tindrà lloc per primer cop el dissabte 4 de Juliol a l’Hangar de Barcelona, amb actuacions especialment preparades per a l’ocasió de Maria Rodés, Esperit!, Ensemble Topogràfic, Blood Quartet, nuu i molts altres. Organitzat per The Good Good i niu : espai artístic contemporani, és un dels festivals més curiosos que s’inauguren aquest estiu a la ciutat comtal, a més, compta amb preus populars! Un dels seus responsables, en Lluís Rueda, ens explica d’on ha sortit aquesta peculiar iniciativa on la participació del públic és essencial a cada una de les actuacions.

Uns se’n van i altres vénen 
...com totes les coses de la vida... l'inici i el final és un mateix punt, i la perspectiva és el factor diferencial... 

I ara toca parlar d'un naixement: el de l'Exploding Plastic Fest. Un esdeveniment de música, dansa i performance, d'un sol dia de durada, dirigit a tots els públics.

L'art efímer 
La personalitat pròpia i diferenciada li atorga el fet de la irrepetibilitat, doncs l'ànima del festival és la improvisació. Artistes i assistents creen i interpreten peces exclusives per a l'ocasió.

EPF passa i no es repeteix: Només el pots gaudir si hi ets
A l'EPF l'experiència constitueix el motiu principal d’aquest happening. És un festival transversal en el que s'aboleix la barrera entre públic i artistes en favor de la llibertat creativa, l'expressió, la immediatesa, la singularitat. El seu esperit mai no serà capturat (ni degradat) pels canals com YouTube.

Generació espontània
L'EPF no guarda cap relació formal ni ideològica amb els festivals ortodoxes com Woodstock o Primavera Sound. Tampoc amb festivals de música experimental i avançada com Sónar. L'EPF s'inspira i segueix l'estela de happenings com el The Exploding Plastic Inevitable de la Factory –d'Andy Warhol-, els Acid Test de Kesey, el Loft Jazz o Fluxus.

 

Fotografia de portada: Arxiu 
Text: Lluís Rueda 
Correcció: Pol Camprubí