15 de maig 2015

SOBRE ELS COMENTARIS MASCLISTES A GENTNORMAL


Els darrers dies hem llegit amb preocupació alguns comentaris que s'han fet a l'entrevista que vam publicar la setmana passada al grup Rombo. Hi havia una mica de tot, això no és problema. Tot i que defensem als grups que ens agraden – totes les bandes que apareixen a Gent Normal hi són per aquesta mateixa raó - entenem que per gustos, colors, i cadascú té el seu favorit. El que ni podem, ni volem, és mirar cap a una altra banda i fer com si no hagués passat res quan un dels nostres posts s'omple de comentaris masclistes i atacs personals.

Les persones que formem part d'aquest web repudiem el masclisme en qualsevol de les seves formes. Potser no ho diem prou ni hem fet prou autocrítica. Som conscients que la possibilitat de comentar anònimament als nostres posts pot donar peu a que qualsevol pugui dir una barbaritat. On posem el límit? Des de que van començar a aparèixer aquests comentaris hem parlat internament sobre què fer: esborrar els comentaris, no esborrar-los, eliminar la possibilitat de comentar els posts... La veritat és que amb l'estructura actual del web no podem solucionar el problema de l'anonimat, però estem treballant per millorar-ho i aconseguir que algun tipus d'identificació sigui obligatòria. Només ens adonem de la urgència d’aquestes mesures quan ens trobem amb un fet com aquest. Això ens avergonyeix una mica perquè sentim que d’alguna manera estem donant les eines per que això passi. Els comentaris del web durant aquests 6 anys ens han donat moltes alegries. Hem rigut molt i també hem après i corregit posts gràcies a ells, malauradament també han servit per fer mal a algunes persones.

A Gent Normal tenim tendència a parlar amb vehemència de la música que ens agrada i també de la que no ens agrada. No tenim mànies en parlar malament d'un grup o un altre o fins i tot fer-ne algun acudit i som conscients que de vegades hem pogut ofendre algú. Tot i això, intentem publicar majoritàriament coses que ens emocionen o ens toquen per alguna cosa.

Per això no volem permetre que s'ataqui personalment a cap dels músics que surten al blog. El que faci una persona com a músic pot ser objecte de crítica, però ningú té dret a jutjar els altres ni el què fan amb les seves vides. Per això ens han indignat aquests comentaris anònims: pel masclisme que destil·laven i la mala llet cap certes persones. La vida privada és cosa de cadascú i fer-la servir com a atac a la seva proposta és totalment injust i està fora de lloc.

Ens entristeix tenir lectors i lectores així, tot i que sabem que són minoria.

L'equip que fem el Gent Normal odiem el masclisme, el racisme, el feixisme, l'homofòbia i qualsevol forma d'abús i maltractament. I no els tolerarem en cap de les seves formes ni expressions.

EspErem no haver de llegir mai més aquesta mena de comentaris, ni al nostre web ni enlloc.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Gent Normal
Correcció: pendent

5 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha semblat entendre que diueu que vosaltres no teniu "mànies" en parlar malament d'un grup o fer-ne acudits i que us la bufa bastant si s'ofenen, però que no acceptareu que algú els ataqui als comentaris? especialment si es dels que us agraden?

Ni conec el grup del què es parla a l'altre article ni tinc ni idea de què va tot això. Però sona ridícul. Si no voleu pols, no aneu a l'era.

JG ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
JG ha dit...

A mi el que em sembla ridícul és que no entenguis la diferència entre fer mofa d'un grup que no t'agrada i puguis fer-ne un acudit sense més i entrar a valorar anonimament les vides personals de la gent, amb qui estan i amb qui deixen d'estar. Això sense comptar amb que és possible fer mofa sense caure en tics masclistes, homòfobs...

Josep ha dit...

La xarxa és plena de doctorats de la vida que van canonitzant a tort i dret responent a un afany de'acaronar al seu ego més que al d'aportar quelcom.
Aixì doncs ¿interessa realment donar importància a tot el soroll que generen? a efectes pràctics dubto que cap d'aquelles persones que feien comentaris masclistes criticant a les Rombo s'hagi atrevit a dir el que pensava cara a cara, perque s'els podria haver girat la truita.
A efectes pràctics tot el que diuen acaba sent fum, fum, fum.. ¿per a que molestar-se doncs?

Ni cas.

Albert Lloreta ha dit...

https://support.google.com/blogger/answer/42537