27 de maig 2015

QUI ÉS AMY SCHUMER?


Des de fa un temps el món de la comèdia s’ha convertit en un paradís per dones amb talent. L’última en cridar l’atenció del gran públic, tot i que fa temps que es mou pels bars d’stand-up comedy, és Amy Schumer. L’actriu, guionista i productora s’ha fet famosa gràcies al seu programa d’sketchs que des d’una forma transgressora reflexiona sobre el gènere i el masclisme al qual s’enfronten les dones diàriament. Veient Inside Amy Shcumer, qui s’atreveix ara a dir que les dones no són divertides?

Sexe, la dictadura de les firmes d’estètica i cosmètica, violacions o la desigualtat salarial entre homes i dones són alguns dels temes que Amy Schumer tracta sense embuts i brillantment en el seu programa. El seu humor és deliberadament feminista i n’està orgullosa. Un dels seus temes recurrents del programa és com la societat margina a les dones que no responen als cànons estètics que imposen la societat i la industria de l’entreteniment. En aquest sentit, els gags d’Amy Schumer és converteixen en vehicles que defensen que les dones s’han de sentir orgulloses d’elles mateixes sigui quin sigui el seu físic.

L'actriu no respon al prototipus de dona que la televisió sol promocionar, ella ho sap i ho explota. Els seus gags que s’enriuen de l’escrutini constant al que estan sotmeses les dones que treballen en el món de l’entreteniment, un fet que hem pogut constatar recentment per exemple al Festival de Cannes, on la direcció va prohibir a les actrius posar a la catifa vermella sense lluir talons.

Actualment, Comedy Central està emetent la tercera temporada del programa i en només quatre episodis hem pogut gaudir d’un bon grapat d’sketches d’alt nivell. Us convidem a descobrir-la amb el gag que reinterpreta el clàssic 12 Homes sense pietat des d’una perspectiva molt particular.

Fotografia de portada: Comedy Central
Text: Alejandra Palés
Correcció: XX