26 de maig 2015

EL FESTIVAL PINGÜÍ DE FLIX PRESENTA CARTELL


Una vegada, amb tot el meu orgull i ignorància de xava, vaig preguntar si el tren arribava directe a Flix. Em van dir que sí, que és clar, el tren arribava perquè es considerava zona d'evacuació en cas d'accident. 'Joder, que xungo, neni' - vaig pensar. Doncs resulta que aquest estiu no només hi arribarà el tren, també s'hi celebrarà un festival de música indie, el Festival Pingüí. Serà el 8 d'agost i el cartell és de traca, mocador i onada al Camp Nou. Beach Beach, Me & the Bees, Xarim Aresté, The Saurs, vàlius i Parlament són els noms de la primera edició del que serà el festival més molón de la Ribera d'Ebre.

Sembla ser que Flix no és poble quillo i, tot i que no us ho podrem confirmar fins que hi anem, podria ser que tot el que ens explica el Valero Sanmartí fos una exageració. Es veu que a Flix hi ha gent de bé, és a dir, indies, i es coneix que aquest estiu munten un festival de música. Com que no estan per tonteries avui presenten tot el cartell de cop perquè a comarques això de dosificar-se és de covards i d'abstemis.

El Festival Pingüí de Flix serà el 8 d'agost durant tot el dia, des del vermut a l'esmorzar del dia següent. Tot començarà a l'hora de l'aperitiu a les piscines municipals del poble (sí! ens hi podrem banyar!) amb els Parlament, una banda de power pop ben coneguda en aquest estimat blog nostre. Els agraden els noranta i quan tinguin un bandcamp podreu comprovar que 'va, no estan malament'. Els seguiran els vàlius, el grup de Barcelona amb les millors cançons de menys de tres minuts del món, himnes de pop i punk més hoolingan per cantar-les a crits i quedar-se afònic.

L'heroi local Xarim Aresté obrirà la nit a l'escenari del pavelló esportiu amb el seu talent universal. L'ex-líder de Very Pomelo acaba de publicar La Rosada (Bankrobber, 2015), segon disc en solitari que ens confirma que a aquest noi no se li resisteix cap estil musical. Els seguiran Me & the Bees i tot es tornarà tant lluminós com el seu somriure i la seva combinació de pop dels seixanta i indie dels noranta. Mundo Fatal (La Castanya, 2014) va ser el nostre segon disc preferit de l'any passat, així que poca cosa us podem dir més. O sí, que a Flix ens llegeixen molt i també porten el nostre TOP1, els mallorquins Beach Beach. Vuitantes, estiu i platges de les balears i de l'altra punta del món que només fan venir ganes de ballar com si el món s'hagués d'acabar avui mateix. Els energètics The Saurs seran els encarregats de tancar la paradeta, garatge furiós que es menja l'escenari i el que faci falta. Només tenen dos EP's així que si els voleu veure just abans que publiquin disc, a Flix teniu data i hora, no podreu dir que no us hem avisat.

Com que després de tota aquesta tralla encara us quedaran ganes de ballar hi haurà en Jose y yo, Tow Truck i 6co, els històrics djs ebrencs que només saben posar un hit rere un altre. A més a més, a Flix són taaaant dels 90 que ofereixen tot aquest fato per només 10 euros, és una entrada tant del segle passat que només els falta posar el preu en pessetes. Nosaltres ja ens hi veiem, família!Fotografia de portada: Festival Pingüí
Text: Muntsa Casas
Correcció: Raquel Molina