9 d’abr. 2015

ESTRENEM "PETRA'S DREAM" EL NOU CLIP DE ME AND THE BEES


Dia joiós el d’avui. Estrenem el videoclip del tercer single de Mundo Fatal (La Castanya, 14), segon –i celebradíssim– disc de les Me and The Bees. Per si no ho recorden, els farem memòria: L’elapè en qüestió, que es va colar al podi dels nostres preferits de l’any passat, suposava la tornada a l’activitat regular del grup. Ja feia quatre anys des de la sortida del seu debut Fuerza Bien i el combo es reconvertia en trio després de la sortida de l'Eli Molina, ara frontwoman de Fighter Pillow. Tot i això, la presència de l’anterior guitarrista estava vigent en tot el disc, ja sigui col·laborant (per exemple a “Hugo”) o amb la presència de “Petra’s Dream”, la cançó que posa el so al videoclip que veieu ara per primera vegada i en exclusiva mundial .

“Ja tenim costum de fer cançons per a amics i amb aquesta voliem recordar a l'Eli i alhora dir-li que l'anyoravem”, ens comenta Esther Margarit (veu i baix del grup). Del simbolisme d’aquesta cançó i la coincidència d’Esther i l’Eli amb el realitzador, amic i batlle de Maó, Kenneth Santos a Menorca l’estiu passat, en surt aquest clip. “Tot va ser bastant espontani”, explica el director del vídeo. “L’Esther va comentar que la cançó “Petras’s dream” era l’adéu que la banda li feia a l’Eli després de deixar el grup. Vaig pensar que aquest era un bon punt de partida”. En només un matí de rodatge i recursos molt limitats (“una càmera Canon 7D amb òptiques Nikon antigues, una funda aquàtica per la càmera, un llaüt menorquí, de nom Jamaica i un telèfon mòbil”) es va gestar el nou vídeo de les Me and the Bees. Un viatge pop a mig temps ple d’harmonies que juga amb la metàfora i la marxa d’un dels nostres. Un adéu que no és total, que no és per sempre, com explica la cançó i es desvetlla al final del vídeo. Final feliç, de redempció i de salvació.

“El vídeo el vam fer un matí d’agost en 4 hores, vam sortir del petit port de Cala Molí i vam anar fins a Cala Mongofre on vam fer tota la part aquàtica del rescat. Sobre les 14h vam tornar a port i a les 14:30h estàvem fent un arròs al restaurant Aquario de Na Macaret amb el meu pare, la meva Mireia, el patró Narcís i les dues protas. Va ser un gran dia.”

Kenneth Santos, realitzador de “Petra’s Dream”.Text: JG
Correcció: Raquel Molina