15 d’abr. 2015

ESTRENEM "LOVE ME DO" DE ROLLER DISCO COMBOFa poc vam escriure el seu nom. Ho recorden? Va ser a l’interior de la ressenya dels Islandia Nunca Quema. Parlem de Valero, que res té a veure amb la familia Sanmartí i sí amb ser un grup de culte pop que va haver-hi a Barcelona. Per a molts de nosaltres va ser una profunda decepció, veure com el grup es diluïa en el temps després d’una prometedora maqueta i un EP, el brillant Bar Bodega Salvat. Allà hi havia TOT el que més ens agradava del món: Teenage Fanclub, Big Star, els Byrds, els Posies, els Beatles. Ja saben, melodies, harmonies i cançons maques de les de debò. Entre la seva desaparició (i la dels Epic Kind) ens quedàvem una mica orfes. A més, res convidava a l’optimisme, menys veient com alguns dels seus membres fundadors passaven a formar part d’altres bandes –a l’Eric Jordi el veiérem temporalment al Silas Lang – o, com en el cas del Javier Rodero, es concentraven en la seva vessant de composició de bandes. Per això l’arribada de rumors que les ex veus de Valero, els germans Garrido, s’havien conjurat amb el mallorquí Coque Piña (abans amb els illencs Haddock’s orphans) per a treballar material plegats va ser una molt bona notícia. I avui escoltem, per fi, el primer resultat.

Una reclusió gairebé monàstica d’un any ha tingut com a resultat un innombrable paquet de cançons pròpies, i el projecte iniciat pels tres ha manifestat la seva vocació elèctrica afegint al baix a l’Eric i al mallorquí David Ares, que havia estat bateria de la mítica banda illenca Skarabajos. Prenent el nom d’una cançó dels també mítics Gallygows, el nou grup s’ha batejat com Roller Disco Combo i fa la seva estrena en públic aquest dissabte 18 a l’espai de l’ Associació per la cultura independent HiJauhUSB. Confiem que aquesta vegada tinguem sort i que el nou projecte mantingui la paciència i perseverança que ha mostrat en la seva gestació, i que tant necessària és en el recorregut d’un grup, i que puguem gaudir com cal i per molt de temps del talent de les veus de l’Adri i el Chris.

Ara fa un any la gent del Festival Primera Persona els hi van demanar una versió del “Hang on” dels Teenage Fan Club per escalfar la visita del Gerard Love, que va enregistrar en vídeo en Lluís Huedo, i de passada varen aprofitar per gravar un dels temes que tenen a la cartera, titulat “Love me do”, que ara es fa públic.

Text: GN
Correcció: Pendent