15 d’abr. 2015

ESCALFANT MOTORS PEL VALLSONORA


El Vallsonora és d'aquells festivals que va fent bullir l'olla a poc a poc. La setmana passada ens van confirmar tres noms més, AWWZ, Ocellot i Rombo que s'uneixen a Miquel Serra, Combray, Tiger Menja Zebra, The Zephyr Bones i The Missing Leech i ens fan pensar que el cartell final serà de traca. Per acabar (o per començar) a fer-nos venir ganes de passar el cap de setmana del 26 i 27 de juny al bonic poble d'Àger (Lleida) demà celebren a Barcelona un recital musico-poètic a un lloc tan maco com l'Horiginal, un espai del Raval que des de fa més de 10 anys és un obrador de recitacions i noves actituds literàries.

Ja us vam explicar que el Vallsonora no és només música, n'hi ha molt més. El recital de música i poesia d'aquest dijous n'és tot un exemple. La cita reunirà a l'escenari de l'Horiginal el bo i millor del panorama poètic actual, si el coneixeu ens donareu la raó i si no, us en posareu al dia en un sol vespre.

Per començar la vetllada tindrem a l'Eduard Carmona i la seva banda o quasi petita orquestra que ens faran un dels seus Recitals a Domicili de poesia musicada. Seguirem amb en Benet Rossell i en Miguel Ángel Marín, que són de la Garrotxa però reciten en japonès inventat, a partir d'aquí tot és possiblement divertit. La cousine de la galette és la Júlia Rossell i canta i recita i ho fa tot molt bé alhora, igual que en Daniel Lumbreras, un altre artista exòtic i multidisciplinar. Els nois de El Pèsol Feréstec seran els encarregats de tancar la vetllada, el seu darrer disc Cor de Carn (Indian Runners, 2014) amb poemes d'autors catalans clàssics i no tan clàssics s'ha de veure en directe. No és una recomanació, és quasi un ordre, aneu-hi aquest dijous, o bé, penediu-vos-en per sempre.

Fotografia de portada: Vallsonora
Text: Muntsa Casas
Correcció: Pablo Gerschuni