9 d’abr. 2015

NOVA OPORTUNITAT PER VEURE "VAIRA"


El proper dimarts 14 d'Abril, a les 19:30, a la nova Llibreria Documenta, l'Olivia Mateu, més coneguda com a Tirana, i l'Albert Gúdar, posaran en escena per segona vegada l'espectacle audiovisual VAIRA. Aquest experiment audiovisual ja es va poder veure al Hi Jauh USB, el passat mes de desembre, i va deixar atònita a la concurrència que omplia el local.

Es tracta d'una banda sonora composada expréssament per al llibre La setena vida de Kaspar Schwarz (sí, el de l'home amb cara de gat que apareix sota diferents identitats al llarg del segle XX). Qui hagi llegit l'obra ja sabrà que es tracta d'un novel•la extraordinàriament visual, plena d'imatges literàries i fotografies, que utilitza recursos propis del cinema i el documental per jugar amb el lector. No és estrany, doncs, que dos músics tan inquiets i versàtils com l'Albert Gúdar i l'Olivia Tirana empatitzéssin amb el llibre fins al punt de decidir crear-ne la banda sonora.

La peça que interpretaran s'inspira en quatre moments que corresponen als quatre capítols cabdals del llibre: La Infància, La Gran Guerra, Efectes Paranormals i Kaspar Schwarz finalment, i tenen com a rerefons la obsessió de Kaspar Schwarz pel personatge de la Vaira. El concert dibuixa un paisatge sonor on la música es fon amb fragments de text llegits i disparats amb loops, tot plegat relligat per unes projeccions preparades a partir imatges d'arxiu pel mateix Carles Pradas, autor del llibre.

Qui ja ha vist Vaira en directe pot donar fè de que es tracta d'un espectacle, únic, d'una atmosfera suggerent que et transporta a l'univers boirós d'aquesta novel•la extraordinària.Fotografia de portada: arxiu
Text: R.M.
Correcció: pendent