14 d’abr. 2015

APARTEU LES CRIATURES: ESTRENEM CANÇÓ D'AUTODESTRUCCIÓ


Vigileu en prémer el play perquè acabareu cantant a llocs insospitats coses com "Diuen que a Llinars fan anar tan bé el nas | Si vas a la Garrotxa, fan anar tan bé la totxa | A la Seu d'Urgell hi ha tan bon camell | I van anar a buscar neeeeeeu, i ara neva a tot arreeeeeeeeu | A tot arreu a on aneu hi ha neu" i, bé, pot produir-se algun altre moment incòmode.
Efectivament estem parlant que l'heroi del Montseny, en Càndid Coll, publica nova referència amb la seva banda Autodestrucció. Es tracta d'una cinta de casset i es publicarà pel Record Store Day, aquell dia es vendrà en exclusiva a l'Apolo Store, i on també tocarà en directe, i ara mateix podeu sentir-ne el primer tall en exclusiva: "La cançó de mai acabar".

No puc no pensar en aquella altra meravella de cançó de l'Albert Pla anomenada "Juerga catalana", que repassa un innocent anar a llençar les escombraries amb el seu amic Quimi Portet, i ja que són al carrer se'n van a fer l'última al bar del costat de casa. La cosa es descontrola i acaben fent una ruta del bacallà per tot Catalunya entre borratxeres, endrogades, matar un policia, follar-se (involuntàriament) un escolanet, i altres bogeries típiques de la nit.
Aquí, Autodestrucció no ha volgut emular la juerga catalana sinó recordar que allà on hi ha gent, hi ha neu. Que la cosa no va per barris. Que tots, del primer a l'últim, estem esquitxats per perversió.
Nota final: els tags proposats per la banda per a la cançó: Cançó de Nadal, Setmana Santa i la puta de tot. Visca l’hivern, visca el fred, visca la neu, fills de puta!Fotografia de portada: Fede Navarro
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.

1 comentari:

Karol Meyers ha dit...

Ieeeepa!!!
Doncs ara que he vist el text, tens tota la raó. La cançó és ben bé un reflexe de la juerga catalana. No ho vam pas fer espressament, ni n'és una versió, però sí que alguna cosa en té, no ho negarem pas, ans al contrari, tot un honor.

Entre un amic que havia anat molt al Pont Aeri de Traiguera, i un altre boit que em va dir que al setembre tota la província de Lleida feia olor d'herba, més una notícia que vaig llegir al diari explicant que a la depuradora del Llobregat s`hi solidificaven grams de cocaïna dels pixats de tota la penya de barna. Va sortir aquest tema.

Tothom qui vulgui es pot inventar alguna estrofa, per això es diu la cançó de mai acabar. Per exemple: "al barri de Gràcia, no paren d'obrir la farmàcia" o "a Calldetenes, ja ho porten a les venes" o qualsevol parida així. Ens ho feu arribar d'alguna manera. Podeu fer una pintada a una paret del poble amb la frase quan vinguem a tocar, o fent-li un tatu amb la frase a un col·lega mentre dorm, i després ens envieu la foto. També pel facebook o per Gent Normal ens arribaria.

Els pobles de Catalunya, així s'havia de dir.

Salut!

Autodestrucció