11 de març 2015

FESTA 10è ANIVERSARI DE EL SONIDO DE LAS MONTAÑAS DEL REVÉS


Ara mateix que un programa de ràdio compleixi 10 temporades en antena és gairebé una quimera. I si és en una ràdio local, encara més, però per sort encara queda gent perseverant en aquesta vida. L'Eva Rosa porta tots aquests anys darrera del micròfon de El sonido de las montañas al revés, un espai que s'emet puntualment cada dimecres del món a les 20h per Ràdio Gavà (91.2 FM) i que ens acosta les novetats de la música pop independent, especialment de l'escena més local. Com que 10 anys són molts han decidit celebrar-ho molt seriosament amb l'ajuda de La Fonoteca Barcelona i un concert de luxe aquest divendres 13 de març al Be Good amb The Hills Around, Camp David i Cosmen Adelaida.

Cosmen Adelaida són un dels meus grups preferits des de que un cop el vaig veure al Ocho y Medio de Madrid fent de teloners d'una banda que he volgut oblidar. D'això ja han passat uns quants anys, el seu so ha evolucionat i també han canviat de formació, però l'essència continua sent la mateixa. Si us agrada el pop amb una mica de distorsió, us han d'agradar i sobretot us ha d'agradar La Foto Fantasma (El Genio Equivocado, 2014), un últim disc amb un hit darrera l'altre que no podreu parar d'escoltar. En directe, brutals.

Camp David són Los Carradine sense Antonio Baños. Sense cap mena de dubte és una gran absència, però alhora ens alegrem que els altres tres membres hagin volgut seguir endavant amb un altre projecte. Estem parlant d'un punk pop molt ràpid de lletres punyents, similar al de l'antiga banda, però potser amb més net i lluminós.

The Hills Around
són els més desconeguts del cartell, però si venen apadrinats per La Fonoteca i Sonidos, són una aposta segura. Òbviament també fan pop, però d'aquell que és més pausat i que serveix per encetar nits que poden ser memorables. Enguany han publicat un EP amb Discos de Kirlian (una altra garantia) i té pinta que la cosa no acabarà aquí. Recordeu el seu nom.

El cartell de la festa l'ha fet l'Edu J. Montoya, membre de Tú No Existes i dissenyador de capçalera d'aquest nostre estimat blog. Així que la cosa no ens pot agradar més.

Per molts anys El sonido de las montañas al revés!Fotografia de portada: El sonido de las montañas al revés
Text: Muntsa Casas
Correcció: pendent