26 de març 2015

ESTRENA DE L’EP DE NUU


Ens encanta explicar que els dos membres fundadors de nuu es van conèixer a la presó, i fer una pausa expectant, per després afegir que va ser durant el rodatge de la pel•lícula Frontera dirigida per en Manuel Pérez. L’Aida Oset hi participava com actriu i en Guillem Llotje era l’encarregat de fer la banda sonora. Els dos eren músics inquiets amb molta carrera a les espatlles. Ella, a part de ser una cantant de primera, havia composat les cançons de la banda Lady In Black (Prelude to the Rain, 2014) a més de crear la BSO de curtmetratges, muntatges teatrals i peces multidisciplinàries com La Red (Hamburg, 2015). Ell era guitarrista de la banda Le Fou, i treballava composant peces per la Companyia de Dansa Pepe Hevia, Erre que Erre o el Festival Efímer Club, entre d’altres. Tots dos tenien ganes de deixar de banda els encàrrecs i centrar-se en un projecte personal al qual la seva inicial etiqueta de pop electrònic se’ls hi va quedar de seguida curta.

En aquest primer EP debut, traslladen tot un seguit d’influències que van des de bandes com Massive Attack, Beth Gibbons, Portishead, Can, Neu!, a escriptors i poetes de la talla de Louise Glück o Emily Dickinson, combinat amb el seu afany de contar histories, que els hi ve del món del cinema on ambdós pertanyen. La barreja d’influències conflueix d’una manera de tot natural, i astoradora pel nivell de cohesió que assoleix, dins de les tres cançons del disc que presentem. "BAR" és un pla seqüència que es desenvolupa, efectivament, dins un bar, i on el pop-folk inicial s’obre camí cap al noise. "HOME" beu més del trip-hop per explicar-nos les petites contradiccions d’un nucli familiar i "SIMBIOSI" utilitza els loops més foscos per a traslladar-nos dins d’un malson. Tres tasts petits que obren moltes portes, i ens llancen la pregunta, per què hem de triar-ne tant sols una? Deixem que tots els camins els barregin i que apareix-hi un tot sonor, completament nuu, davant nostre.

La resta de cançons inèdites, juntament amb les de l’EP que aquí es presenta, podreu sentir-les per primer cop en directe el dissabte 11 d’abril (link3) a l’espai Erre que erre, juntament amb Shoeg (Boira Discos) i Dulce Pájara de Juventud Dj’s que amenitzaran el final de la vetllada.


Fotografia de portada: nuu
Text: Gentnormal
Correcció: Pendent