27 de febr. 2015

TORNA EL FESTIVAL DEPROP A LA PEDRERA


La Pedrera és un d'aquells llocs de Barcelona que són flipants però que els ciutadans han gairebé perdut per cedir-lo als turistes que la visiten adotzenats. Malgrat tot, de vegades hi ha iniciatives que ens fan creure que encara hi ha esperança per als pobres barcelonins. Una d'elles és el festival DeProp que se celebra un cop l'any a l'emblemàtic edifici projectat per Gaudí i que aposta per la unió de la música i audiovisual. Tot un seguit de propostes musicals d'estils ben diversos es posen en relació amb un dream team d'artistes visuals efervescents. El resultat és un espectacle únic creat especialment per la vetllada i que difícilment es tornarà a repetir. Comença divendres vinent 6 de març amb Beach Beach i Roger Guàrdia, però això només és el tret de sortida, n'hi ha molts més.

Entre les propostes que podrem escoltar i veure al festival deProp entre el 6 i el 26 de març hi podem trobar bandes d'estil més pop com I am Dive que combinarà la seva música amb les projeccions de l'estudi Desilence especialitzat en la fusió d'elements i disciplines o els lluminosos Coriolà que treballaran Bruno Zaffora (Waking Films) i Andrés Pino (Conjunto Vacío). També hi haurà espai per l'electrònica dels Desert il·lustrats pels nois d'SlurpTV i la seva colorimetria d'estil modernament retro, sense que aquests dos conceptes siguin una contradicció. Per últim, però no menys important, el senyor Miquel Serra i els seus milions de capes de sons preciosos acompanyat per un tal Lluís Huedo (es veu que ara a La Pedrera deixen entrar tothom) i en Jordi Sanglas, membres de la cooperativa Coopèrnic que també jugaran amb capes, en aquest cas òbviament audiovisuals, que combinaran analògic i digital.

Això són quatre pinzellades del que hi trobareu, però ens quedem molt curts. La pàgina web del deProp està força bé i allà trobareu tota la informació necessària per investigar i conèixer millor tots aquests noms i tot aquest talent.

Al festival també hi haurà espai per als més petits i s'hi programarà un concert familiar en què es combinarà la il·lustració en directe, la narració i la música de la mà de la banda Casi un juguete i el realitzador David Peña, també conegut com a Puño.


Fotografia de portada: deProp
Text: Muntsa Casas
Correcció: Pablo Gerschuni