18 de febr. 2015

‘MAN SEEKING WOMAN’: L’AMOR ÉS FANTÀSTICEl món de les cites és complicat i si, a més, portes sis anys fora de joc pot arribar a ser surrealista. Man Seeking Woman planteja la recerca de l’amor com una autèntica aventura fantàstica, on hi caben trolls i tot tipus de criatures d’altres mons.


Aquesta comèdia se salta qualsevol paràmetre de les comèdies romàntiques, seguint els passos d’altres produccions recents, com per exemple You’re the Worst, que busquen donar una nova visió d’aquest gènere clàssic. Man Seeking Woman, sèrie que emet FXX, segueix Josh Greenberg (Jay Baruchel), un noi de vint-i-set anys que intenta trobar l’amor després d’acabar una relació de sis anys. La premissa clàssica es subverteix per obra i gràcia de Simon Rich, autor del llibre The Last Girlfriend on Earth en el qual es basa la sèrie. Hi trobareu un humor histriònic, histèric i molt sarcàstic.

Cada petit detall de la vida sentimental del protagonista, com per exemple enviar un missatge de text a una noia que acaba de conèixer, és exagerat i analitzat en forma de gags que no segueixen cap mena de llei del realisme. Tot i que alguns d’ells funcionen perfectament com a metàfores de les paranoies, inseguretats i rareses que ens ataquen quan intentem conquistar algú, a vegades s’allarguen innecessàriament.

La fantasia, fil conductor dels sketches, es presenta com l'autèntica realitat i l’espectador s’ha de deixar portar per ella. Potser aquesta és una de les principals febleses de la sèrie, les aventures del Josh són tan excessivament irreals cites amb trolls, parets que parlen, visites d’àliens que costa connectar-hi. L’humor de Man Seeking Woman recorda, en part, el de Saturday Night Live, que just aquesta setmana ha complert 40 anys en emissió. No en va, Simon Rich hi va treballar durant quatre anys com a guionista i Lorne Michaels, un dels productors de la sèrie, té l’honor de ser un dels creadors de l’icònic programa, referent de la comèdia americana.

Fotografia de portada: FXX 
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Pol Camprubí