5 de febr. 2015

IN-CÍVIC 15 ANYS I UN CARTELL PER SOMIAR


Si un sent "concert de Nueva Vulcano, No More Lies, Zeidun, Bullit... a Sant Feliu" de seguit pensarà en la Costa Brava, l'Atzavara i altres recursos ganxons. Podria ben ser, però avui ens referim a un altre Sant Feliu. Avui ens toca fer la vista enrere i virar cap al Vallès Oriental, cap a Sant Feliu de Codines i la seva gent de l'In-Cívic que duen 15 anys i això en els temps que corren és tota una fita.

L'In-Cívic ha sigut (és) un altre d'aquests bastions on la música popular alternativa (punk rock, hardcore, emo, etc) ha forjat la indentitat de tants com els que ara escriuen aquí, juntament amb els cèlebres esmentats de l'Atzavara, o els de la Roca, o els del Sucre de Vic, o més tard els de Vidreres, l'Hoteler. Bastions d'unions de gent que han sobreviscut a crisis financeres globals, paternalitats i desmotivacions individuals i, en resum, vivències que s'enduria la majoria d'empreses que gaudissin d'aquests riscs. Això es deu perquè en el sí d'aquests col·lectius hi roman gent empàtica, motivada i que valora quelcom més que les medalles alienes o el rendiment econòmic dels esforços.

L'In-Cívic duu 15 anys i es mereix una celebració.

Per això aquest dissabte aglutinen un cartell de somni, com el que podríem trobar fa 10 o 15 anys (a excepció d'algun grup, és clar). Herois tots ells que han compartit aquest recorregut que és la vida.

A aquestes alçades ens estalviarem presentacions, tan sols exclameu un UHE! quan llegiu cada grup com si sentíssiu el nom d'un futbolista per megafonia en sortir del túnel de vestidors: Nueva Vulcano, No More Lies, Zeidun, X-Milk, Bullit, FP i per tancar la nit l'indomable Unclu Garrot fent de DJ. Veig a venir l'èxtasi final amb moltes tràquees destrossades per cantar cors de punkrock.

Menció extra pels dos retorns. El de Zeidun, que sembla que encara tenen corda i que diuen que tenen assajos recents complets a causa d'un bolo que varen tenir a Madrid ara no fa pas gaire, i les llegendes del hardcore X-Milk, que tot i que amb una discreta tornada als escenaris sembla que tornen a gaudir. La banda de la factoria BCore va crear una época, va crear escola i els tenim "a tiro de pedra" per veure'ls i viure la història.

El concert de celebració dels 15 anys de l'In-Cívic de St. Feliu de Codines serà dissabte 7 de febrer a partir de les 19:30 al Centre Cívic La Fonteta, i les entrades (que estan volant) es poden comprar anticipades sense comissió ni impostos revolucionaris per 10€ en aquest enllaç.Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Pablo Gerschuni

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola, a sant feliu som la polla