3 de febr. 2015

BOIRA DISCOS, NOVA DISCOGRÀFICA AMB 5 REFERÈNCIES EN DESCÀRREGA GRATUÍTA


Aquest 2014 va néixer Boira Discos, una nova discogràfica de gent de les terres de l'Ebre que aposta per "el risc i el joc, sempre entesos des de l'emoció". Aquest any han publicat 5 referències i totes elles les han pujades al bandcamp en descàrrega gratuïta.


Tres dels cinc membres fundadors viuen a Barcelona i han publicat un disc a uns mallorquins. Aquest segell no sembla haver nascut per només acontentar els egos propis i de l'entorn més proper tot i que certament s'han publicat treballs dels membres de la discogràfica. Com és el cas d'Ubaldo i Shoeg projectes personals de l'Andreu Garcia i d'en Carlos Martorell respectivament. Ambdós també membres del projecte Ensemble Topogràfic amb l'Anna Hierro. Aquest darrer grup pot esdevenir-se la clau per entendre una mica millor tot això.Ubaldo juga al shoegaze més experimental i hipnòtic, mentre que Shoeg és drone desarrelat amb simpatia pel hip hop experimental instrumental que fa pensar en Oneohtrix Point Never.Ensemble Topogràfic, també de Boira Discos, tenen una posada en escena molt peculiar: imaginin-se dues taules plenes de trastos, enfrontades a través d'un quadrilàter negre, a cada una d'elles un dels dos "maromos" als controls i al mig, a sobre els quadrilàters la púgil Anna interpretant amb tot el cos la melodia. Ella també canta, ells també toquen guitarres i percussió. Un experiment, un joc.Junt als discos d'Ubaldo i Shoeg també trobem el de Purkinje, segurament la gran aposta de la discogràfica fins a la sortida del debut d'Ensemble Topogràfic. Un disc rodó que balla a mig camí entre el post metal i l'emo hardcore més fosc. Un pot trobar-hi tot el catàleg imaginable entre els primers Standstill i Neurosis. Un disc rodó parit a base d'emoció i intensitat ensinistrada amb mà ferma.Pastor és el títol de la segona referència de F/E/A (Forces Elèctriques d'Andorra), el grup més fosc i tenebrós de totes les balears. Més post foscot que cavalca pels paratges més somiadors. Com ho són els seus espectacles més personals que, sense voler desvetllar el que hi succeeix, podem avisar que si mai el fan a Barcelona, no espereu veure gran cosa. Tot és molt negre i buit.La darrera publicació de Boira Discos és un split entre Ubaldo i Mr. Vampire. Més tones de carbó negre. El compartit Santos beheaded at Floridablanca continua amb la línia de la discogràfica: ambient noise des de l'electrònica per part del mexicà Mr. Vampire i més noise experimental parit des d'una guitarra per part d'Ubaldo.


Cinc referències al seu primer any de vida i totes en descàrrega "paga el que vulguis" al bandcamp de Boira Discos.


Seguint amb aquesta voluntat, el segell oferirà un showcase aquest 25 de febrer a l'Heliogàbal de Barcelona amb les actuacions de Purkinje, Shoeg i Ubaldo on el preu de l'entrada la determinareu vosaltres. No hi ha mínim ni màxim, "paga el que vulguis".Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Pablo Gerschuni