21 de gen. 2015

JANE THE VIRGIN


Ja us vam parlar d’ella quan vam fer el resum del millor de l’any, però el nivell de surrealisme de Jane The Virgin és tan gran que considerem que es mereix un post sencer en el qual puguem cantar les excel·lències d’aquest gran divertiment. El primer que us demanem es que oblideu els vostres prejudicis i acolliu amb els braços obert a Jane Gloriana Villanueva, l'heroïna d’aquesta comèdia, embarassada sense haver mantingut relacions sexuals. La sèrie la podreu veure legalment a Canal + Series a partir del proper 24 de gener.

Jane The Virgin ha aconseguit que el canal CW, cadena especialitzada en productes de caire adolescent com Arrow o The Vampire Diaris, guanyi una mica de prestigi. Aquesta remuntada la deuen especialment a Gina Rodriguez, actriu que interpreta la Jane i que s’ha convertit en la nova sensació als Estats Units (amb Globus d’Or inclòs). Ella sap aportar-li l’encant i la comicitat necessaris al personatge i, igual que enamora al galant, ens acaba conquistant. Una de les grans virtuts de la sèrie és que no es pren seriosament a ella mateixa, sap perfectament quin és el seu estatus i no té pretensions. Des del principi queda clar que és la paròdia d’un culebron de fet és una revisió d’una telenovel·la veneçolana de gran èxit i juga amb tots els elements típics i tòpics del gènere.

Només hi ha una diferència: la sèrie crema les trames a una velocitat ultrasònica, de manera que l'espectador sempre està a l’expectativa de saber quin serà el proper gir. Si us decidiu a donar-li una oportunitat a la Jane, us recomanaríem que la veiéssiu en versió original, ja que és l’única manera possible de captar la barreja d’accents i llengües habituals del món llatí als Estats Units. La protagonista forma part d’una família llatina d’origen porto-riqueny que viu a Miami i els creadors de la sèrie s’han encarregat de donar-li realisme: cada generació parla en la llengua que li és pròpia, castellà l’àvia i anglès la mare i la filla. També trobareu "cameos" d’autèntics ídols del món llatí com Juanes o Paulina Rubio (a qui podreu criticar de gust).

Fotografia de portada: CW
Text: Alejandra Palés
Correcció: Pol Camprubí