7 de gen. 2015

ELS DISCOS DE 2015


Any nou, discos nous. És possible que el post de l'any passat sobre els lp's que veurien la llum durant aquest 2014 comencés igual. Però què hi farem, la originalitat és un bé molt preuat del que no gaudeixo. El que sí tenim és paciència per anar recopilant les diverses històries que aniran apareixent durant els propers 12 mesos. Si hi ha una llançament que esperem amb candeletes des de fa la tira de temps, i que mereix ser destacat en primer lloc és el famós disc compartit de Las Dolores i Epic Kind que, per fi, podrem escoltar de la mà de Doble Vida. Fa anys que cap dels dos grups està actiu i són bandes quasi de culte, així que la notícia mereix una conga de Fraga a Maó. Una conga subaquàtica, s'entén. Seguim.

Ja al gener tindrem unes quantes bones notícies en forma de discos. Via La Bisbal de l'Empordà, els Sanjays inauguraran l'any de Bankrobber amb el seu segon llarga durada. Cançons saltarines i pop ballable que deixaran pas a d'altres propostes més minimalistes com la de l'Isaac Ulam, que tornarà al seu projecte en solitari després del disc conjunt que va treure amb José Domingo. De l'entorn de la discogràfica empordanesa també ens arriben notícies del primer LP de PacoSan (un dels millors Ep's l'any passat per aquesta santa casa) i ecos d'alguna possible gravació dels Declivi (Joan Pons, Mau Boada i Joan Colomo). Aquest últim no traurà disc amb Bcore durant 2015, tot i que si caurà un single per celebrar els 25 anys del mític segell barceloní. L'any Bcore vindrà marcat pel llançament de dos dels seus vaixell insigne: The New Raemon (al gener) i els Nueva Vulcano (al març), grup dels favoritíssims que ja ha presentat una primera cançó d'avançament del seu quart disc, que es dirà Novelería. Altres històries que ens arribaran des del segell gracienc: nou Lp dels mods de Brighton 64, Salvaje Montoya i uns altres clàssics, els ganxons Bullit.

La Castanya va ser un dels segells més prolífics la temporada passada, amb el fitxatge d'Aries i les sortides de Beach Beach i Me and the Bees (dos dels tres nostres discos preferits de l'any). Aquest any tampoc pinta que s'ho prenguin amb calma i ja han anunciat la sortida de les reedicions dels dos discos de A room with a view en doble LP. Precisament el vocalista de la banda madrilenya, Conrado Isasa, debutarà amb La Castanya amb el seu projecte en solitari: Isasa. Tornant a Catalunya, també editaran el nou -i esperat- disc d'Aliment i diverses sorpreses relacionades amb els clàssics vilanovins: Biscuit. CANADÀ no anuncien encara el seu catàleg de la propera temporada i per tant, ens quedem sense saber -de moment- si hi haurà nous discos d'Extraperlo o Mujeres, tot i que pinta que tindrem noves referències dels dos. Coneixent al Borja i a l'Alba segur que serà un bon any per al segell.

Seguim amb els Indian Runners, que tindran un primer trimestre ben mogut amb dues sortides en els propers dos mesos. Primer el Pèsol Feréstec i el seu Cor de Carn, projecte que combina música i poesia amb en Gerard Segura (vàlius) com a cara visible i la sortida del primer disc de les Rombo i el seu pop destartalat del que ja han ensenyat una cançó. El Segell del Primavera aquest any aposta per dos artistes de casa com The Suicide Of Western Culture i la Núria Graham. Els primers llençaran primer un maxi (al febrer) i després un disc (al març), mentre que la vigatana debutarà també el tercer mes de l'any. Serà una temporada atapeïda de feina per El Segell, ja que també publicaran els discos de la Christina Rosenvinge i de Grupo de expertos solynieve.

A principis de febrer apareixerà la primera referència de l'any de Famèlic amb un split entre Da Souza i Regalim (l'EduVila de Furguson). 2015 també ens deixarà un single de l'Hereu Escampa i el segon LP d'Univers, que vindrà passades les vacances d'estiu. Un altre grup que hauria de publicar el seu segon disc són els Ocellot. Més discos que vindran, aquest via Terranova, el d'Ulldeter i veurem que passa amb Pacifico, després del seu prometedor Ep de debut, aviam si treuen alguna cosa i amb qui. Hang The Dj Records, el segell que capitaneja l'Èric Fuentes anuncia disc dels adolescents Please Wait (edició conjunta amb Saltamarges) i Les Cruet, el nou grup on milita en Xavi Garcia (Els Surfing Sirles, Zeidun). Murnau B també publicarà -amb Jacquard Recs- un nou disc on participarà Mark Cunningham.

Altres bandes que han anunciat nou disc: els mallorquins Jansky, Ultratomba o Coagul, aquests darrers si acaben un projecte conjunt amb l'Arnau Sala (Les Aus). De Boston Pizza també s'esperen novetats amb Wind Atlas i Síctor Valdaña & Check This Outs. Haurem d'esperar a confirmar possibles sortides dels Jessica and The Fletchers i Die Katapult, aquestes a l'entorn de Hi Jauh USB? Del col·lectiu del Poble Nou veurem també si 2015 serà el del primer llarga durada de Neleonard, imaginem, sota la batuta d'Elefant Records. Com BCore, uns altres que estan d'aniversari seran els nois de El Genio Equivocado, a banda del seguit de festes que fan a Madrid i Barcelona, també ens esperen discos de Les Sueques i, com no, Las Ruinas, que haurien de seguir fidels a la seva màxima de disc per any. Un darrer nom que promet disc (per fi!) els enormes Los Urogallos (ex-TCR, ex-Incrucificables), pocs Lp's més esperats que aquest.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Jordi Garrigós
Correcció: Raquel Molina

1 comentari:

Anònim ha dit...

Isasa no era el vocalista de A Room With A View, sino uno de los dos guitarras. El otro guitarra y cantante ahora toca bajo el nombre de Atomizador.