13 de nov. 2014

SOBRE MOURN (per TOMEU MULET)


El més important de les Mourn no és que hagin fitxat per un reputat segell nord-americà (i ara sí que se'ls faci cas, demostrant que vivim en un indret molt més provincià del que ens agrada reconèixer quan, sovint, ens omplim la boca de cosmopolitisme barat), ni que siguin insultantment joves (que no aprofiteu les bondats que us brinda el pas del temps és el vostre problema), ni que la meitat del grup siguin filles de qui són (el fet de relacionar qualitat amb pedigrí desprèn una ferum rància que em provoca arcades només de pensar-hi), ni que facin música que, a priori, només hauria d’agradar a un reducte de nostàlgics amb ínfules d’iniciats i un frustrat desig d’eterna joventut i que es limiten, exclusivament, a reivindicar la glòria de temps passats.

No, el més important de les Mourn és que són quatre persones que fan les coses com tothom les hauria de fer. Això és, muntar un grup amb els col·legues de l’institut i recórrer als clàssics quan s’hi escau, però sense nostàlgia. Cadascú és fill del seu temps, i punt. El resultat no em podria agradar més: les cançons del seu debut homònim sonen crues i altives. Al damunt de l’escenari són perilloses. I havíem oblidat que la joventut i el rock són, sobretot, perill. Xerr seriosament, na Jazz i na Carla desprenen una electricitat amenaçadora difícil d’ignorar, na Leia és una de les millors baixistes d’aquesta terra i n’Antonio es troba en la primera línia de successió d’Alfons Serra circa Nisei. Cada cançó (perquè, com ens han ensenyat els clàssics, al final el que importa i el que queda són les cançons) és una coça a l’entrecuix. Comme il faut.

per Tomeu Mulet (veus i baix a Beach Beach)

* Mourn serà un dels grups que participarà a la festa d'aniversari de Gentnormal, aquest dissabte 15 de novembre a les 21h, juntament amb Da Souza al Almo2bar de la plaça Joanic de Barcelona
Fotografia de portada: Arxiu
Text: Tomeu Mulet
Correcció: Pol Camprubí

1 comentari:

Marc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.