27 de nov. 2014

L'ACOMODADOR #66 · NOVA JORNADA DEL FESTIVAL CINE LOW COST


El proper divendres 5 de desembre, l’Arts Santa Mònica de Barcelona torna a ser punt de trobada del cinema més alternatiu amb una nova jornada del Cine Low Cost, un festival que va començar el 2012 i que en aquest cas se celebra en format reduït com a aperitiu de la seva tercera edició, que arribarà l’any que ve. Ideat i impulsat pel Miqui Otero i la Desirée de Fez, el festival Cine Low Cost ha fet molt més soroll del que sembla des que va començar a rodar ara fa dos anys i mig, i aquest cop tornarà a comptar amb una bona llista de noms de l’escena audiovisual més alternativa, a més d’algun convidat de gran prestigi.

I és que no qualsevol festival de cinema pot presumir de comptar amb l’actual guanyador de la Conxa d’Or a Millor Pel·lícula i la Conxa de Plata a Millor Director del Festival de San Sebastià; és més, no qualsevol festival de cinema pot dir que en va ser el trampolí a la fama. Dic això perquè, abans de triomfar a terres basques amb Magical Girl (2014), Carlos Vermut va presentar la seva opera prima Diamond Flash (2011) a l’edició inicial del Cine Low Cost. En aquesta edició hivernal, el director madrileny tornarà a ser-hi fidelment per oferir una anàlisi del film Entre tinieblas (Pedro Almodóvar, 1983), posant-lo en comú amb la seva obra. Les imprevisibles reflexions de Vermut seran la gran atracció del festival.Prèviament, es projectarà l’estrena de Searching for Meritxell (Juan González y Fernando Martínez, 2014), la primera pel·lícula del col·lectiu Burnin' Percebes, que amb un nom així no fan presagiar res ordinari. I efectivament no ho és, ja que es tracta d’un llargmetratge que combina un humor molt personal amb imatges que mesclen l’acció real amb captures d’internet; i sí, tot apunta a una paròdia de Searching for Sugar Man (Malik Bendjelloul, 2012). Per si faltaven al·licients, hi apareix gent com Miguel Noguera, Venga Monjas o Álvaro Carmona.La jornada Cine Low Cost tancarà amb música, i naturalment lligada també al cinema. L’encarregada serà la banda independent barcelonina Elsa de Alfonso y Los Prestigio, que farà un concert inspirat en la primera etapa del cinema de Pedro Almodóvar; és a dir, sexualitat de totes les formes possibles, descontrol, provocació, descaradura, “movida” i humor gamberro. Com sona tot això en un concert? Caldrà anar-hi per comprovar-ho!

Les activitats d’aquesta edició de butxaca del Cine Low Cost començaran a les 18:30 del proper dijous 5 de desembre. El lloc, com sempre, l’Arts Santa Mònica. Ah, i òbviament l'entrada és gratuïta.

Fotografia de portada: Cine Low Cost
Text: Martí Aragonès
Correcció: Pablo Gerschuni