8 d’oct. 2014

TORNA EL FESTIVAL CONNEXIONS


La unió fa la força. Això és el que devien pensar fa dos anys el Taller de Músics i els amics de Bankrobber quan es van decidir a engegar el Festival Connexions. El nom és ben aclaridor. Al Connexions s'ajunten esforços i es reuneixen els millors valors de cadascun dels dos fronts organitzadors per oferir al públic una proposta ben diferent a la que estan acostumats. Del 10 d'octubre al 21 de novembre hi podrem veure, col·laborant amb altres artistes i en un format allunyat de l'habitual, a figures de l'escena indie com El Petit de Cal Eril i Joan Colomo, noms més flamencs com la Marinah, músics de jazz (tot el que trobem programat al JazzSíClub) i també de l'electrònica o del hip-hop com Guillamino o Extraño Weys respectivament.

El terme eclèctic es queda curt per definir el Festival Connexions. Ho és en tots els sentits, direccions i propostes. És la fusió feta festival musical. Aquest any enfila la seva tercera edició i ho fa amb voluntat de consolidar-se. Segurament per això han decidit ampliar la programació més enllà de l'Apolo. A més dels habituals concerts a la sala del Paral·lel també hi haurà propostes a l'Almo2bar i al JazzSíClub.

Què ens agradaria veure a nosaltres? Si heu llegit algun cop aquest blog de reüll sabreu que ens encantaria veure la proposta de Joan Colomo amb els STN! i com reinterpreten uns temes que ens sabem de memòria. I és clar, a El Petit de Cal Eril barrejat amb el jazz de la David Mengual Free Spirits Band. Però no som tancats de mires i també us volem destacar els Extraño Weys (el projecte paral·lel d'alguns membres d'Atversaris), l'experimental Os Meus Shorts (una altra idea del polifacètic Nico Roig) o The Gramophone Allstars i la seva aproximació a la música jamaicana.

Però això són només les nostres propostes i, al final, no deixem de tenir una visió una mica indie. Al Festival Connexions s'hi ha d'anar amb les orelles i la ment ben obertes per gaudir de posades en escena i combinacions pensades només per a l'ocasió. Així que, deixeu-vos portar per la música!Fotografia de portada: Festival Connexions
Text: Muntsa Casas
Correcció: Raquel Molina