3 d’oct. 2014

OCTUBRE TBC PER NO DEIXAR DE BALLAR


Que la productora TBC està en estat de gràcia no ens ve de nou. I que juntament amb Sidewalk Bookings formen el duet més rellevant de Barcelona tampoc és nou. Però no per això ens podem estar de recordar-ho. El que sí que és nou són els "bolacos" que ens tenen preparats per aquest octubre. Agafeu l'agenda i el boli vermell, perquè tindrem un festival de música psicotròpica japonesa, els putos canadencs Holy Fuck, els mitiquíssims Helmet i Allah-Las, més tota la programació de l'Almo2Bar, que inclou coses com la presentació de disc de Jupiter Lion o Os Meus Shorts.

Si el setembre l'han acomiadat deixant el llistó ben amunt amb els concerts de Cave, Magik Marckers i Amen Dunes, l'octubre no el comencen gaire avall precisament.

Arranquen amb la gira per la península dels canadencs Holy Fuck que aterraran aquest diumenge 5 a l'Apolo 2 dins la festa de presentació del festival andalús Monkey Week. Encara amb el record cristal·linament borrós (5:50 de la matinada, ni més ni menys) d'aquell 2008 que varen posar de potes enlaire el Primavera Sound, retornen a Barcelona, aquest cop acompanyats dels no menys ballables PacoSan. Dilluns ressaca.Quatre dies després, el dijous 9 d'octubre, rebenten previsions i porten la gira del 20è aniversari de la publicació de Betty dels Helmet a l'Apolo. Aquest cop a la sala gran. No n'hi ha per menys. Se'n poden dir moltes coses de Helmet, que han influenciat des de NIN fins a Marilyn Manson, o que són dels grups capdavanters en això del metall, però tot es resumeix en una frase: "si saps qui són, ja saps de què parlem, si no, passa al següent concert".

A en The New Raemon també el faran tocar. Després de la seva recent gira, arriba a casa per fer dos concerts acústics a l'Heliogàbal. Seran el 15 i el 16 a les 21 hores els dos dies.

El 24 tornen a programar a la sala Apolo, aquesta vegada Allah-Las. El grup californià presentarà davant la societat barcelonina el seu darrer treball, Worship The Sun (Innovative Leisure Records, 2014) tot exposant les seves composicions introspectives de pop amb espurnes lluminoses. Pop clàssic portat a l'actualitat amb una presència sonora d'aquelles que et fan dubtar si tot aquest material ja era clàssic i atemporal abans de ser publicat. Amb la certesa que cada nota sembla ser donada pel destí més que per cap voluntat compositiva. Tot encaixa dins aquest pop de baixes pulsacions amb tocs psicodèlics com de gustera de les 6 del matí.També ens porten tota la programació de l'Almo2Bar de Gràcia, que no només inclou concerts a l'ús i presentacions de disc, sinó que tindrà una data del festival Connexions que munten els de BankRobber i la primera edició del Japanese Music Festival amb una sort de concerts de difícil categoria, més enllà de l'amplíssima etiqueta de psicodèlia.

En rigorós ordre cronològic la cosa anirà de la següent manera:

Dissabte, 4 d'octubre, 21:30h: Blast! #1
La discogràfica Hang The Dj està decidida a viure una segona joventut, i a part d'incorporar noms al seu catàleg, comencen aquesta temporada presentant-nos les Blast!, una sèrie de concerts festius mensuals. A la primera edició hi haurà la presentació de disc de Fighter Pillow, acompanyats dels ganxos Please Wait i Joan Thelorious, el debut en solitari de l'ex alma mater de Tokyo Sex Destruction. El fi de festa serà un parell de cantonades més enllà, a l'Heliogàbal, amb els HTDJ Djs, que no sabem si punxaran o es penjaran.

Dimarts, 14 d'octubre, 21h: Cicle Desconnexions (Festival Connexions)
El festival Connexions de Bankrobber obre dos cicles, un d'ells és aquest Desconnexions que se celebrarà cada dimarts a l'Almo2Bar. La primera cita serà amb Os Meus Shorts, projecte extravagant i inclassificable d'en Nico Roig. Passegeu-vos pel seu canal de Youtube, és millor que mirar gatets xocant contra portes de vidre.Divendres, 17 d'octubre, 22h: presentació de Brighter
Atureu-vos un moment. Deixeu de llegir en diagonal, que ens coneixem. Jupiter Lion acaben de cascar-se un disc flipant, impressionant, acollonador, i el presenten el 17 a l'Amo2bar. Els valencians tornen amb el seu kraut còsmic que congela mosques al vol. Diu el rumor que m'acabo d'inventar que els Holy Fuck varen programar tota la gira per coincidir amb els Jupiter Lion i així poder ser els seus teloners, però finalment les dates no quadraven, així que Jupiter Lion, per ara, no tindran teloners.

Dissabte, 18 d'octubre, 21:30h: Japanese Music Festival
Ningú s'ho esperava. Ningú sap d'on baixa. I no ens incomoda. I si us agrada la màgia deixeu-vos seduir per aquest cartellàs amb ACID MOTHERS TEMPLE SWR · RUINS alone · AKATEN · ZOFFY · ZUBI ZUVA X · PSYCHE BUGYO (Tsuyama’s Psychedelic Judgement) · KAWABATA MAKOTO solo · TSUYAMA ATSUSHI solo.
No, tampoc sé on comencen els noms dels grups ni on acaben. Ni sé exactament què passarà, ni com tocaran tants en tant poc temps. L'únic que sé segur és que només baixar les escales de l'Almo2bar entrarem en una dimensió en què tot això serà del tot igual. Així que menys preguntar-se i més gaudir. Acid Mothers Temple en directe!!
Dimarts, 21 d'octubre, 21h, Cicle Desconnexions (Festival Connexions)
La segona data del Desconnexions és per Guillamino & The Control Z's que segueixen passejant el seu disc Un altre jo (Bankrobber, 2013) que en una nova mutació passa de l'electrònica cap al soul i el funk.

Dimarts, 28 d'octubre, 21h: Cicle Desconnexions (Festival Connexions)
La darrera data del mes de les Desconnexions és per a la banda mallorquina Satellites, pop rock malenconiós proper al emo americà que poc s'ha prodigat per aquestes terres. Presentaran el seu quart disc La Singularitat i la fracció (autoeditat, 2013) on barregen el català i l'anglès amb la mateixa tranquil·litat que barregen les llums i les ombres a les seves composicions.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Pol Camprubí