15 d’oct. 2014

FUSIÒNICA 2014, EDICIÓ 16.0


A mig camí entre el Montseny i Barcelona, a dues passes de la Plana de Vic, hi ha Granollers. I aquesta relació equidistant no és tan sols geogràfica, sinó també musical. D'allà varen sortir els mítics Càmping o els actuals Tiger Menja Zebra i d'allà és el festival Fusiònica que enguany arriba a la setzena edició. El festival, que comença aquest dijous 16 d'octubre (demà) té un cartell amb noms com It's Not Not, Valina, Furguson, Jupiter Lion, Zeidun o els Tiger Menja Zebra mateix.

Després de la presentació al Sidecar, que va ser el retorn dels alemanys Monochrome per terres catalanes amb el sempre incombustible Esperit!, aquest cap de setmana comença el Fusiònica amb un cartell exquisit. Repassem-lo:


- Dijous 16, Dràstik - Teatre de Ponent:

22:30h, Lost Inside. Per fer una nit el més emo possible, obriran la vetllada aquesta jove banda de Montornès del Vallès que fan emo post hardcore que sona a la Barcelona dels principis dels '00.

23:30h, Zeidun. Els veïns del Montseny s'ajunten de nou, i amb aquesta reunió tornen les expectatives de què passarà a la vetllada. Serà un concert tripós assonant? Recopilatori de hits amb "Galactic" com a cúspide? Deuen d'haver assajat? Cada concert de Zeidun és una experiència on en Joan Colomo, en Mau Boada (Esperit!), en Càndid Coll (Autodestrucció) i l'Albert Trabal (L'Orquestra de St. Celoni) es fusionen per donar vida a aquest monstre mitològic del Montseny.


- Divendres 17, Dràstik - Teatre de Ponent:

21:30h, Caustic Roll Dave. Espècimen sobrenatural passat de voltes. Caixes de ritme, teclats inconsistents, notes desafinades i xiscles de r'n'r de tota la vida. Un home orquestra que dinamita el rock més clàssic. Un terrorista del blues que presentarà el seu darrer àlbum, Approaching Noise (Philatelia Records, 2014).

22:30h, Challenger!. Madrilenys de naixement però amb algun component exiliat a Alemanya, no trepitgen terres catalanes des de la primera edició de l'H-Titud Fest, el llunyà 2010. Post hardcore intens i sorollós editat per Bcore, i una bola incontinent en directe.

23:30h, Tesseire. Rock amb temprança cantat en occità. Quasi res. Amb una curta però intensa carrera (massa intensa), el grup català està presentant el seu debut editat per Jacquard Records.

00:30h, It's Not Not. Segon concert d'aquesta resurrecció. Després de meravellar a l'Hoteler, i abans no tinguin cap data a Barcelona, podrem veure aquesta mítica banda que ara fa 5 anys va baixar dels escenaris. Retorn gens sonat.


- Dissabte 18, Dràstik - Teatre de Ponent:

20:30h, Abobinable. Al seu bandcamp diuen "somos 4 seres vivos tocando instrumentos y cantando cosas", i aquestes coses són rock dur cridaner, post hardcore… Bé, acabarem abans si diem que està editat pels bons d'Ojalá estë mi bici. Intensitat i emoció és el que prometen.

21:30h, Furguson. Furguson no és ningú. Furguson és un estat mental. Fa ja any i mig que varen publicar el seu darrer disc, The Leap Year (La Castanya, 2013) i, tot i això, sembla que encara no s'ha assabentat tothom que és un disc majúscul, així que els toca anar a ells en persona a mostrar l'impressionant directe que es gasten actualment.

22:30h, Valina. Amb anys a la carretera, tornen els australians per portar-nos el seu post hardocore jazz math trepidant i mil·limètric. Presentaran el seu darrer disc Container. Tot apunta a que aquesta serà una de les cites a recordar.

23:30h, Tiger Menja Zebra. Juguen a casa i envoltats de soroll. Els exCamping tanquen una etapa, la de Com començar una guerra, ja que han gravat el nou disc. Segurament serà la darrera vegada que el tocaran pels seus. Només per això ja fa prometre una vetllada especial.

00:30h, Jupiter Lion.Jupiter Lion és un dels exponents d'entre tots els grups de nova fornada sorgits del País Valencià. Kraut ballable i desenfadat que està aconseguint adeptes exponencialment, sobretot fora de les nostres fronteres. També estan presentant disc, Brighter (BCore, 2014), un àlbum que està cridat a ser dels més interessants de l'any.Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Pablo Gerschuni

3 comentaris:

Anònim ha dit...

TESSEIRE!
http://tesseire.bandcamp.com/

eduard nov ha dit...

Errata: Tigre Menja Zebra és Tiger Menja Zebra.

Edu

Muntsa ha dit...

Ceeert!
Ja torna a ser Tigeeer!