2 de set. 2014

SIDEWALK BOOKINGS I LUPITA DEL RAVAL: LA TORNADA AL 'COLE' SOMIADA

Gent, ja fa anys que la desertització de Barcelona durant el mes d'agost es una batalleta que ens expliquen aquells/es que van ser joves al segle XX (sobretot, els/les que van ser joves en època A. JJOO. -abans dels Jocs Olímpics, exacte-), però segueix sent el mes de vacances per excel·lència de les promotores de concerts perquè 1) voler fer front a les festes majors és tenir vocació de Quixot combatent els molins de vent; 2) cagundena, els petits promotors (la majoria), que munten coses per amor a l'art, tenen més que guanyat poder descansar! ; i 3) sí, encara hi ha bastanta gent que realment fot el camp durant l'agost. Al setembre, però, tothom, dins la música en viu a la ciutat, és aquí, i dos dels seus dinamitzadors més impagables però mai suficientment reconeguts (ni recolzats, ni recolzats!) ho faran amb una empenta, un bon gust, una abundància (increïblement, no es solapen cap dia) i una gosadia que fan caure d'esquena: Sidewalk Bookings, i, tant organitzant actuacions sota el nom de Panic Club com rebent a altres promotors a Lupita del Raval, Samuel Valls.

I s'ha d'estar a l'aguait, perquè els bolos arriben JA. Els primers obriràn foc aquest mateix dissabte dia 6 a Miscelänea amb un vell conegut, Ensemble Economique, (igual que els Bitchin Bajas -aquests, però, força més endavant: 17 d'octubre-), que serà tel·lonejat per Rayo-60 i la seva electrònica fosca, ambiental i experimental (no us creieu del tot el que sóna al seu Bandcamp, perquè en directe guanya una mica de ritme i contundència).

A Sidewalk els aparcarem fins als dies de la Mercè (sí, amb dos collons, els tios, programant per festes), per a passar, i de quina manera, a les guitarres: Lupita s'omplirà de distorsió i psicodèlia amb les visites de The Oscillation (dimecres 9, finalment a Almo2bar) i Black Market Karma (dissabte 14), sense oblidar els més garatgers Fuck Knights (dissabte 13) i Shearing Pinx (dijous 18), i el shoegaze dels equatorians Sexores (divendres 19).

Al bell mig de les festes de la ciutat, i també pel centre però lluny de les places a rebentar, Lupita seguirà amb el fuzz, a càrrec aquest cop de Burnt Ones (dimecres 24), mentre, a Gràcia i pel cantó SB, NunArt acollirà a Daniel Bachman (dimarts 23), un paio que és un espectacle amb la guitarra.En plena recta final de mes, Sidewalk posarà la directa amb dues nits de traca a Almo2bar (dilluns 29 i diumenge 30) protagonitzades pels rockers experimentals Magik Markers, el krautrock de CAVE -a la foto-, el post punk desfigurat dels locals VIDA, i el rock d'autor i psicodèlic d'Amen Dunes. A Lupita encara hi haurà espai per al punk garatger de Hornet Leg i el blues-rock polsegós de Tres Cabezas (dissabte 27).Per a més entrat el curs quedaràn els abans mencionats Bbajas (junt amb els valencians i còsmics Tarantulas Pentium), la veterana artista electrònica de culte The Space Lady (06 d'octubre), la coldwave melòdica d'Automelodi (també el 06), més descàrregues garatgeres amb POW! (01 d'octubre), Opatov (11 d'octubre), Tomorrow's Tulips (29 d'octubre), i The Mantles (30 d'octubre), els esperats The Intelligence (25 de novembre), etc. I estem parlant només de dos promotors. Això ja no para...fins agost.

Fotografia de portada: Brooklyn Vegan
Text: Arnau Espinach
Correcció: XX