3 de set. 2014

MÚSICA PER DOTZENES #11 (LOS ANIMALITOS DEL BOSQUE)Es parla d’un grup que torna boig a tothom. Són joves, d’extraradi, els agraden els Ramones, fan versions de dibuixos animats, toquen amb complements de disfresses d’animals al cap. Apareix una cançó increïble i alguns grups favorits (Los Urogallos i Teacher Teacher) en fan versions abans que surti. Treuen un cd-r de versions i un single al segell més fiable de la Península. Són tantes les pistes que no caldria fer la prueba del algodón. Tot apunta a que Los Animalitos Del Bosque són el millor grup del món.

Los Animalitos Del Bosque són tres paios de Ripollet i han fet una cançó-himne tan gegant que sembla mentida que no existís abans. Es diu “Pelea de monos” i és Ramones/Barracudas/ Undertones per nens. Si mireu més a prop, Intronautas/ Terry 4. Aquesta és la seva dinàmica: cançons que funcionen com un joc de conceptes al frenopàtic, hits per cantar i comportar-se com un micaco. Probablement sigui la cançó de què més he parlat (i cantat!) amb amics i coneguts des que la primavera passada aparegués a la meva vida. Per això estic tan content que finalment es publiqui com cal.

El single és una meravella com tot el que editen els amics de Chin-Chin: portada serigrafiada a dos colors, inserts preciosos fets amb mètodes d’impressió manuals dissenyat amb mà mestre per Luís Paadín. Les cançons són glorioses i una mica mongoloides (la meva altra favorita és “Filipino el pingüino”, sobre un pingüí que escapa de l'Atlàntida en una turbo-nau per salvar els pingüins de la humanitat). Us he dit ja que a totes hi surten animals? I que duren poc més d'un minut? 7 cançons a 45 revolucions per minut sense un segon de més ni una frase fora de lloc. Només diversió!


Fotografia de portada:Luís Paadín
Text: Quique Ramos
Correcció: pendent