17 de set. 2014

HA PERDUT EL SEU ENCANT ‘MASTERS OF SEX’?


L’any passat molts de nosaltres vam sentir parlar de William Masters i Virginia Johnson per primera vegada a la nostra vida. Va ser una nova amistat que ens va donar moltes satisfaccions. La sèrie de Showtime ens va permetre conèixer una parella potent, que va ser realment important per entendre la sexualitat de l’ésser humà. Passada la novetat, toca fer balanç de les sensacions que ens està deixant la seva segona temporada.


Com una muntanya russa. Aquesta nova tanda de Masters of Sex ens ha deixat capítols boníssims, amb moments realment emocionants, i d’altres que han passat sense pena ni glòria, o simplement avorrits. Alguns dels elements més valuosos d’aquesta temporada han estat els seus secundaris femenins, especialment la Dra. Lilian DePaul, interpretada magistralment per Julianne Nicholson, i Margaret Scully, a qui dóna vida Allison Janney, merescuda guanyadora de l'Emmy a la millor aparició estel·lar aquest any. Una vegada més, en aquesta segona temporada, la sèrie ha demostrat tenir un do per escriure personatges femenins i tractar les relacions d’amistat que s’hi estableixen.

A la banda negativa de la balança trobem el retrat de William Masters, a qui sembla que els creadors de la sèrie odien. Per oposició a la seva ajudant, el metge sempre surt perdent. Tot i que ens ha quedat molt clar que la seva fredor i les seves rareses són fruit d’una infància desgraciada i plena d’abusos, encara se'ns fa molt difícil empatitzar-hi. Mentre que Virginia actua de manera reprovable en diverses ocasions (algú ens pot explicar què fa amb els seus nens si pràcticament no trepitja casa seva) mai deixem de sentir simpatia per ella.

A qui hem deixat d’estimar, tot i que mai serà compadida suficientment, és a Libby Masters, a qui els guionistes s’han entestat a ficar en un embolic de drets civils, salpebrat amb una mica d’atracció per allò teòricament prohibit, segons els prejudicis de l’època. El personatge es va guanyar la nostra animadversió per haver torturat la pobra minyona afroamericana i després s’ha redimit oferint-se a col·laborar amb un grup de lluita pels drets civils de la comunitat negra de St. Louis. Tot i així, la parcialitat amb la qual ens miràvem l’esposa de Masters al principi de la sèrie s’ha esborrat de cop. Malgrat els entrebancs d’aquesta temporada, hi ha dos capítols dignes de ser recuperats: Fight y Blackbird

Fotografia de portada: Showtime
Text: Alejandra Palés
Correcció: Pablo Gerschuni