3 de set. 2014

GUIA PER UNA TARDOR SERIEFILA:


La tardor arriba amb allau d’estrenes de noves sèries, algunes arriben per quedar-se, altres és probable que no passin de la primera temporada. Donar en el clau i conquerir el cor els espectadors no és tasca fàcil. Repassem les produccions que en les pròximes setmanes desembarcaran a les pantalles nord-americanes, d’algunes de les quals ja n’hem pogut veure els pilots.


A to Z (NBC): Comèdia romàntica amb Cristin Milioti, la ‘mare’ de How I Met Your Mother. No és l’únic aspecte que comparteixen les dues sèries. Amb el primer episodi ja hem vist que totes dues coincideixen en una història d’amor cosida a través de múltiples casualitats. Una vegada més, un amor predestinat contra el realisme. Andrew (Ben Feldman) és un ferm creient en el destí, com Ted Mosby, mentre que Zelda (Milioti) és més partidària de tocar de peus a terra.  La sèrie ens mostrarà la seva història que durarà, tal i com ens explica la veu en off, “vuit mesos, tres setmanes, cinc dies i una hora’. Què passarà després d’aquest període de temps és el motor que fa avançar la sèrie, d’una manera similar a la pel·lícula 500 Days of Summer.L’inici és prometedor però el flaire a How I Met Your Mother  ens fa tenir molta por.Selfie (ABC): Enèsima revisió de Pigmalió amb un toc pop. El paper protagonista ha recaigut en Karen Gillan, famosa per haver interpretat Amy Pond, acompanyant de Dr. Who. En aquesta ocasió dóna vida a Eliza Dooley, una jove sense cap mena de gust obsessionada amb les xarxes socials incapaç de tenir amics reals. Davant d’aquesta evidencia recorrerà a un guru del marketing, Henry Higenbottam, perquè l’ajudi a reconstruir la seva imatge. No sabem si els seguidors de la companion veuran la sèrie per militància fan però després de veure el primer episodi, Selfie té molts números per ser una de les primeres en caure de la graella.Malgrat l’encant de l’actriu britànica, la comèdia no aporta absolutament res de de nou.Houdini (History): Sembla que l’actor Adrien Brody busca la seva resurrecció a través de la televisió. El vehicle pel seu lluïment serà una mini-sèrie de dues parts centrada en la figura del mag Harry Houdini. Serà capaç aquesta producció de tornar Brody a la primera línia del panorama interpretatiu?Red Band Society (FOX): Per si encara no ho sabíeu, Fox ha preparat un remake de Polseres vermelles d’Albert Espinosa i Pau Freixas que ha comptat amb el suport de Steven Spielberg com a productor executiu. El repartiment no consta de grans noms, a banda de Octavia Spencer, guanyadora de l’Oscar a la millor actriu secundaria per The Help (Criadas y señoras). Des d’un punt de vista català, la màxima curiositat és saber si la sèrie arribarà a ser el fenomen que ha estat aquí.


How to Get Away with Murder (ABC): Shonda Rhimes, creadora de Grey’s Anatomy i Scandal, segueix imparable la seva conquesta de la petita pantalla. Aquest cop arriba amb un thriller protagonitzat per una altra de les actrius de The Help, Viola Davis. La sèrie se centra en una brillant professora de dret penal a Filadelfia que, juntament amb els seus alumnes, es veurà implicada en un cas d’assassinat. No dubtem que la sèrie tindrà els girs i els dramatismes habituals en les produccions de Rhimes.Gotham (Fox): Els orígens de Batman i la ciutat sota la seva protecció, Gotham. En el cas de la producció de FOX, el comissari Jim Gordon tindrà una gran importància, doncs seguirà les seves passes com a detectiu. A més a més, mostrarà les històries d’alguns dels dolents de DC Comics més populars, com Catwoman o el Pingüí.

Fotografia de portada: NBC 
Text: Alejandra Palés
Correcció: pendent