1 de set. 2014

FESTIVAL HOTELER 2014


Quan es parla de les mal anomenades "escenes" de música catalanes, sempre s'apuntava a la de l'Hoteler com una de les més efervescents i interessants del país. Si més no això un parell d'anys ençà. Actualment, en aquesta societat d'usar i tirar. sembla que la gent que fa possible l'Hoteler i les bandes al seu voltant ja no són la canalla descarada, que ja tothom n'ha parlat i vist tot el que es podia sobre ells i que ja són un més. Alguns en diran consolidats però en realitat volen dir que després de dos o tres anys del seu boom ja han de ser madurs i responsables. Sentint-ho molt: no. El Festival Hoteler ara mateix no vol ser madur, ni consolidat, ni moda. Volen passar-s'ho bé i liar una festa grossa. Aquest any, com no, hi tornen.

Seguint les petjades dels seus germans grans, els del Sugar (Il·legal) FEST, intenten capgirar la intencionalitat del MMVV i durant els dies del Mercat, del 18 al 20 de setembre, tornarem al ja famós Hotel Can Pamplona de VIc (per cert, a tocar de la xemeneia del Sucre), per ballar i suar fins a caure defallits.

Com cada any, el cartell és la versió d'una caràtula mítica de la música, aquest any el torn és per l'Spiderland de Slint. Un disc de referència per a tota persona bona.

El cartell d'aquest any és d'escàndol. Suposant que com cada any hi ha algun grup gros amagat rere un nom absurd i estúpid (perdó: absurd i estúpid i desconegut, com per exemple Sa Birra, Sleepy Drunken Moritz o Núria Ganja)), podem, des d'ara mateix, celebrar la posada en escena de Sot, Hurricäde, Dofí Malalt, Una Bèstia Incontrolable, Power Burkas, Ulldeter, The Missing Leech, i It's Not Not, per difícils de veure, per arriscats o per retorns inesperats (It's Not Not!!) juntament amb els que cal sempre destacar, els que juguen a casa, els Univers, Da Souza, L'Hereu Escampa, Aliment, Ohios, Furguson o Mujeres.

Aquest any promet molt!Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció:Marta C.