29 d’ag. 2014

L'HORA DE LA VERITAT PER L'ERA


El festival l’ERA culmina el seu tercer any replet d’activitats l’últim cap de setmana d’Agost consolidant un projecte de música alternativa i electrònica, rural i sobretot propera. Propera en primer lloc en la relació entre el públic i la música, en que els escenaris mastodòntics i quilomètrics no hi tenen cabuda. Ni l’asfalt, que donarà pas al verd-groc de finals d’estiu.

El dia 29 muntaran un escenari a la Plaça Major de Llagostera amb les actuacions de Dead Parties, Raydibaum, Anímic i Fantastic Plastic DJ’s. El dia 30, dia central, hi haurà dos escenaris, el principal i un escenari al mig del bosc que acollirà, alternant amb l’anterior, actuacions de petit format.
L’ERA també busca ser proper amb el poble de Llagostera i amb l’entorn, respectant la natura i aprofitant-la per a realitzar el festival en un entorn únic, un paisatge empordanès presidit per la Masia de Can Gascons, que servirà per acollir les bandes i les barres.

I amb el públic, facilitant l’accés al festival des del preu fins al transport, amb bus llançadores des de l’estació de Caldes de Malavella i des de Barcelona a preus molt econòmics, sense oblidar que hi ha zona d’acampada.

A part d’això, evidentment hi ha bandes. Un cartell centrat en el rock (casi totes properes al folk) i en l’electrònica dels que destaco (per ganes de veure) els esmentats Anímic, Cuchillo, ideals per veure caure el sol, Brigitte Laverne, diamant en brut barceloní de synth-pop, la proposta de folk electrònic de Thalab, El Petit de Cal Eril que continua la presentació del descomunal “La figura de buit”, els sevillans I am Dive i el seu slow folk i l’electrònica crema sola de la banda Lasers i del productor BeGun.

Remarcar també els dos noms internacionals que la organització es va guardar fins a l’últim moment. Les sessió bomba de hits de Simian Mobile Disco, i la proposta electró-pop del californià Bath.

Un tancament de les vacances d’estiu immillorable, muntat amb la il·lusió dels esdeveniments autèntics, aspirant a convertir-se en un festival amb caràcter propi.

Tots els horaris i la informació dels diferents packs de venta d’entrades ho trobareu a la web
.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Carles Fajardo
Correcció: Pendent