20 d’ag. 2014

LES INCOGNITES DELS EMMY 2014


Potser us pensàveu que amb l’arribada de les vacances i l’allau de fotos estivals a Instagram la febre per les sèries s’havia perdut en la immensitat. Probablement part d’aquesta sensació es deu al fet que no hi hagut cap gran estrena, a banda de The Leftovers, durant aquests mesos que ens hagi fet preferir la pantalla al mar o a la muntanya. Passat aquest impàs, el món televisiu comença a esclafar motors de nou i la propera setmana celebrarà una de les gales més importants del sector, els Emmy. Aquest any els premis presenten algunes incògnites que faran que valgui la pena estar atent a la cerimònia:
Es convertirà True Detective en la millor sèrie dramàtica de l’any? Estava cantant que True Detective tindria una presència important en aquesta edició dels Emmy, després de convertir-se en la sèrie de moda i de la qual tothom parlava. El premi pel Matthew McConaughey per la seva interpretació de Rust Cohle es dóna per fet, ara falta per veure si també s’endurà el premi com a millor producció dramàtica passant per damunt de la gran favorita, Breaking Bad. Sorprèn que els seus responsables decidissin presentar-la a aquesta categoria quan per la seva estructura, es tracta d’una antologia que cada temporada canvia d’argument i protagonistes, hauria de competir com a minisèrie.

Perdrà Claire Danes el favor de l’Acadèmia? La darrera temporada de Homeland no li ha fet cap favor a l’actriu. La sèrie ha deixat de ser la preferida dels espectadors i no ha parat de rebre crítiques. Tot i l’excel·lent treball que fa l’actriu sembla improbable que torni a repetir estatueta. La gran pregunta és qui la rellevarà. Dues candidates trepitgen els talons de Danes des de fa temps: Julianna Margulies, que ha estat impressionant en una de les temporades més dramàtiques de The Good Wife, i Robin Wright, irresistible a House of Cards.

Ratificarà Orange is the New Black l’entusiasme de la crítica? La sèrie de Netflix, la primera 100% producció pròpia de la plataforma online, ha estat una de les sensacions d’aquest any. La varietat d’històries i la intensitat de les mateixes, a més de l’aposta per un repartiment gairebé totalment femení, han encisat al públic i també a la crítica. Només li falten els premis per arrodonir l’any. Dels principals opta a millor comèdia, millor direcció, millor actriu principal i secundaria. De moment, ja s’han endut el premi al millor càsting i el premi a la millor actriu convidada (Uzu Aduba per Crazy Eyes), que es van entregar el passat 16 d’agost a la gala dedicats a les categories més tècniques. Una missió fàcil si tenim en compte que de les cinc candidates, tres formaven part del repartiment de OITNB. Això sí, s’endugui els premis que s’endugui, no acabem de veure clar que se la consideri una comèdia.

 Quan deixaran de nominar Downton Abbey? El moment de glòria de la sèrie britànica ja fa temps que va passar. Tot i així, els Emmy insisteixen cada any en col·locarla en les categories principals. Un greuge comparatiu per altres produccions que sí han sabut mantenir el seu nivell i estimular els espectadors amb trames interessants. Serà cosa de l’encant anglès i el te amb pastes...

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Alejandra Palés 
Correcció: pendent