26 d’ag. 2014

'DETENTE, BALA' PER ÚLTIM COP DIJOUS A LA CALDERS


Fa cosa d'un any la Txell Bonet repetia un curs de dramatúrgia a la Sala Beckett. I enmig de l'escriptura d'una obra de teatre en va brollar una altra cosa. Com qui va al bosc a buscar bolets i en torna amb móres, tal com diu ella. Tot un seguit de poemes li van sorgir com una explosió, de manera totalment natural. L'espectacle Detente, bala és el final d'un llarg procés artístic que va començar amb l'escriptura d'una sèrie de poemes i va acabar amb un cabaret poètic musical que es podrà veure per darrer cop aquest dijous a les 19.30 a la lliberia Calders.

Detente, bala és una performance que combina poesia, música i la passió pel vestuari. En cada espectacle se sacrifica un vestit que prèviament la Txell ha pensat i ha cosit a mà. Els poemes estan amagats entre les costures i el públic està convidat a anar tallant trossos de roba per trobar-los. Així cada cabaret poètic és diferent perquè sempre hi ha un vestit diferent i uns assistents nous amb més respecte, amb més pena o amb més ganes de destrossar-lo.

Aquest dijous a la Calders és l'última vegada que es podrà veure Detente, bala! Jonny Owens, el guitarrista creador de les músiques de l'espectacle, se'n va a Londres una temporada, així que, això és un ara o mai. Com sempre també, hi haurà un llibret autoeditat amb els poemes de l'espectacle fet de manera totalment artesanal. Jo no m'ho perdria, us he avisat!

Fotografia de portada: Iller Bedogni
Text: Muntsa Casas
Correcció: Montse V.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Genial!