7 d’ag. 2014

CINC COSES PER FER A BARCELONA A L'AGOSTSiguem sincers, quedar-se a Barcelona tot el mes d'agost és un fàstic. Fa un parell d'anys vam intentar fer un post molón amb 10 propostes per fer durant l'estiu a la ciutat i ens va quedar bastant apanyat. Però en dos anys han canviat moltes coses, entre elles l'alcalde. La veritat és que la ciutat està pensada cada cop menys per als que hi viuen i cada cop més per als que la visiten. És una llàstima que faci tanta angúnia, esperem que la culpa recaigui als votants convergents. Malgrat tot, som tossuts i ens agrada pensar que encara hi ha algun reducte a la ciutat allunyat dels guiris, que encara hi ha alguna cosa (al marge del Bicing) que és només territori dels locals. Per tots aquells que heu de patir enguany l'infern barceloní us hem preparat 5 propostes per fer-ho més lleuger.


1. Gandules

El cicle de les Gandules del CCCB és sempre recomanable. Ja ho vam fer fa dos anys i ho tornem a fer ara. Com sempre s'hi projecta una selecció de cinema contemporani sobre un tema en concret. Enguany les 10 pel·lícules que s'hi podran veure giren entorn l'emigració des de tots els angles. Recordeu que l'entrada és gratuïta però l'aforament limitat i, si no hi aneu aviat, tindreu cadira i no pas gandula.
2. Pou de Glaç


L'orxata del Tio Che o de la Sirvent del carrer Parlament estan molt bé, però segurament molts de vosaltres ja les coneixeu. En canvi, la gelateria Pou de Glaç fa només uns quants mesos que ha obert i s'ha convertit en una de les sensacions de la plaça d'Osca de Sants. Gelats artesans fets amb productes de temporada i de proximitat i, per suposat, boníssims. Fugiu del centre i dels guiris, descobriu barris tan bonics com Sants i a sobre proveu un gelat deliciós!

3. Piknic Electronik

Hem d'admetre que no ens encanta, tot i que ens sembla una proposta molt vàlida per passar una tarda avorrida de diumenge. Bon ambient, bona música electrònica d'aquí i d'allà i un espai molt xulo. Això sí, no us oblideu del repel·lent de mosquits.

4. Kerry James Marshall. Pintura i altres coses

Les pintures de Kerry James Marshall són fascinants i la seva expo a la Fundació Antoni Tàpies és una de les imprescindibles aquest estiu. L'obra d'aquest artista nord-americà s'inspira en la cultura popular i busca reivindicar la identitat afroamericana. A més a més dels quadres, hi trobareu fotografia, vídeo i instal·lacions.
5. Cicle Billy Wilder a la Filmoteca


Billy Wilder és un dels mestres del 7è art, si us agrada el cine, us han d'agradar per força les seves pel·lis. Durant tot l'estiu la Filmoteca dedica un cicle a la seva extensa obra amb projeccions en tots els horaris. Hi ha un pla millor que una pel·li de Wilder i aire acondicionat?

Fotografia de portada: Arxiu i Facebook Pou de Glaç
Text: Montse Casas
Correcció: Montse V.