1 de jul. 2014

VENDAVAL D'ANACRONISMES

Hurricäde
Anachronisms
Any: 2014
Discogràfica: Caleiah, Saltamarges i Bridal Horse
Els Hurricäde s'han superat. Alguns diran que van 15 anys tard, que el hardcore suec tenia el seu què a la segona meitat dels 90, entre el Senseless i el The Rumble d'Abhinanda, doncs d'acord, cataloguem aquest disc com a anacrònic i seguim gaudint-lo.

No ens quedem aquí, que això és suec però no tant. No cal que els de Cassà de la Selva hagin vist gaires guiris per influenciar-se fins a la medul·la. Només caldria citar els gironins Bikini Summer, els ganxons d'aquell Seeds of Enthusiasm, No More Lies o els grups preZeidun d'Ariadna o Rain Still Falling, per compendre que tot això està arrelat a la comarca de fa temps, molt de temps.

Anachronisms (Caleiah, Saltamarges i Bridal Horse, 2014) apuntala l'època en què es bolquen. Rock'in hardcore cridaner, amb ballaruga inclosa, que va del posthardcore més fugazià de "The Wires" al hardcore de tall Refused com a "Il Origin".
I tot amb una curosa estètica (Error!Dessign) i sonorització (Ultramarinos Costa Brava) que no fan més que apujar punts a les composicions sublims d'aquest 12".

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.