4 de jul. 2014

ELS GUIRIS I LA SEVA FORMA DE VIURE L'ESTIUÉs una realitat que els guiris (o el que nosaltres entenem per guiris, que venen a ser els anglesos, alemanys, francesos i americans) sembla que quan venen a l'estat espanyol s'ho passen d'allò més bé, com si mai haguessin sortit del seu poble. Però últimament, les seves "pràctiques" turístiques estan arribant a punts en els quals arriben a ser noticia. El balconing, el mamading o les drogues que prenen són noticia aquests dies. I si no saps realment de què va tot aquest revol, nosaltres t'ho expliquem després de l'hipersalt.


Que l'estat espanyol és un lloc perfecte per les vacances de molts europeus és una gran realitat, sobretot perquè tots sabem que aquí, comparat amb aquests països europeus, tot és molt més econòmic, amb un gran clima, unes bones platges i es menja molt i molt bé. Si això li afegim la impunitat perquè es portin a terme tot tipus de pràctiques (botellons gegants, promocions de paquets de vacances amb molt d'alcohol, o poder mantenir relacions sexuals a llocs públics), tota la costa mediterrània es transforma en la millor zona de lleure del sud-oest europeu (i de gairebé tot Europa).


Creieu que arribarà bé a la piscina?

Pràctiques com el "balconing" ja són més que famoses, sobretot a les illes balears. Això significa llençar-se des d'un balcó de l'hotel cap a la piscina que molts d'aquests hotels solent tenir. Els hotelers afirmen que moltes vegades hi posen diversos mitjans per evitar aquestes activitats que han portat a la mort de no pocs joves. Però la realitat és que quan es duen a terme aquestes activitats és quan hi ha menys vigilància i molt alcohol i drogues pel mig.

I si amb això de saltar des de balcons no fos suficient, a la zona mallorquina de Calvià, hi ha algun local que ja s'ha fet famós promocionant el "mamading". Es tracta d'una pràctica sexual on un grup de noies fan una competició per veure qui pot guanyar un premi basat en alcohol (es parla des de barra lliure durant tot l'estiu fins a una ampolla de cava) aconseguint la quantitat més gran de fel·lacions en un temps limitat. Una publicitat excel·lent pels locals de la zona pel que sembla.


Però encara anant més enllà, una droga nova ha arribat també a la mateixa zona balear: el MPDV o la "droga caníbal". Per què aquest noms? Sembla obvi, però per si algú encara no ho ha sentit, es tracta d'un estupefacient que, segons sembla, provoca paranoia extrema i ganes de mossegar a la gent que es troba al voltant de qui la prén. La metilendioxipirovalerona no és cap novetat, però fins ara no es coneixia que es consumís a l'estat espanyol. I ja hi ha casos de turistes anglesos que han mossegat fins i tot a banyistes a la platja.

També conegudes per "sals de bany"

Però no tota la publicitat és d'aquest estil. Per exemple hi ha un reality show xinés (un col·lectiu que sembla que encara es resisteix a fer turisme aquí) que promociona la ciutat de Barcelona a un target potencial de 300 milions d'espectadors (prime time i amb una de les més grans audiències en el país xinés). Però s'haurà de veure quina de totes aquestes "publicitats" és més efectiva.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent