24 de jul. 2014

EL COSTAT 'XUNGO' DE LES COMÈDIES ROMÀNTIQUES


Oblideu-vos de Tom Hanks i Meg Ryan i les seves trobades romàntiques a dalt de l’Empire State Building. L’amor tou ja no està de moda. Si sou dels que fugiu de les cursileries com de la pesta, teniu una oportunitat per reconciliar-vos amb la comèdia romàntica amb You’re the worst, una nova sèrie de l'FX que segueix la història “d’amor”, o el que sigui, d’una parella desastrosa.
Els protagonistes són Jimmy (Chris Geere), un escriptor britànic que viu a Los Angeles, i Gretchen (Aya Cash), una publicista. Comparteixen l’afició per ser desagradables, malparlats i quedar malament. No es tallen davant de ningú a l’hora de dir el que pensen i no tenen cap mena de respecte pels sentiments dels altres. Després d’una primera nit de sexe, aquests dos espècimens, els pitjors de l’espècie, decideixen intentar tenir una relació sense lligams basada en la honestedat brutal. A la televisió actual no ens trobem gaires històries d’amor que explotin el cantó divertit de la situació. How I Met Your Mother va acabar amb les nostres esperances d’una comèdia que recuperés els clixés dels clàssics del gènere, The Mindy Project els explota però no acaba d’encisar el públic.

Vist que els arguments tradicionals ja no serveixen, millor subvertir el gènere. Aquesta sembla la missió de You’re the worst, una mena de Girls amb menys ínfules, que no busca ser producte de culte ni generacional. Els personatges de la nova sèrie d'FX comparteixen amb Hannah Horvath la capacitat de caure malament a l’espectador. Com també passa a Girls, trobareu escenes de sexe més o menys explícites i desagradables en grans quantitats, així com rèpliques i contrarèpliques àcides. Si a la sèrie de Lena Dunham el rerefons és Nova York, aquí la ciutat marc és Los Angeles, molt menys vinculada al romanticisme, a excepció de pel·lícules com 500 days of Summer o In a Search of a Midnight Kiss. La gran incògnita de la sèrie és saber si serà capaç d’aguantar, més enllà del seu pilot, la seva línia desbarrada i crua sense fer concessions als tòpics del romanticisme.

L’altra és saber si els espectadors serem capaços d’aguantar aquests dos imbècils autodestructius més de tres capítols seguits. Sembla que FX aposta aquest estiu per l’amor-odi, ja que You’re the worst va acompanyada de Married, sobre un matrimoni amb tres fills fastiguejat de la seva vida. Tot i alguns moments divertits, sembla difícil que aquestes dues sèries siguin capaces d’ocupar el buit que va deixar Dates, la sèrie romàntica que sí que va triomfar l’estiu passat.

Fotografia de portada: FX 
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Montse V.