14 de jul. 2014

'CRAFT' PER A MASCLES ALFA #9Avui us parlaré un tema que no entenc com encara no hem tractat abans. Pinterest, un punt i a part. Segurament la xarxa social més crafty de totes. I alhora la que pot causar més frustració. És una arma de doble tall, un xoc de realitat i una droga 2.0 en tota regla. Encara no sabeu de què us parlo?

Si sou uns autèntics mascles alfa, entenc perfectament que no conegueu Pinterest, és un fet que va d'acord amb els vostres nivells de testosterona. La qüestió és que es tracta d'una xarxa social de caràcter marcadament femení, sempre que fem servir aquest terme dins d'unes convencions molt patriarcals. Les xifres són clares, gairebé el 70% dels 70 milions d'usuaris de Pinterest són dones.Segurament amb aquesta informació us vénen dues preguntes al cap. Us respondré a la primera: no s'hi pot lligar. Pel que fa a la segona, us diré que Pinterest és una xarxa extremadament visual que permet guardar imatges classificades temàticament a gust de l'usuari. Alhora permet veure les imatges que publiquen o guarden els nostres contactes com un timeline i si ho desitgem, desar-les en els nostres repositoris fent un "Pin-it". En definitiva és com una mena d'àlbum, de pissarra o de caixeta on guardem les nostres cosetes boniques. Perquè a Pinterest tot és maco i meravellós.

A la terra de Pinterest tot és tan summament perfecte que pot causar addicció. Hi podem trobar imatges de tota mena, des de tutorials per fer projectes DIY, moda, decoració, natura, cuina, maquillatge, art, cinema, tot allò que ens puguem imaginar i més. Allà la bellesa és infinita. Tant, que quan aquesta xarxa va començar a fer-se popular, fa aproximadament uns tres anys, per a moltes crafties va ser la nova droga als carrers. Tantes coses precioses juntes feien perdre la noció del temps i es feia difícil saber quantes hores perdudes feia que eres allà dins.

Però la bellesa també té la seva part decadent i Pinterest pot provocar molta frustració. A la realitat res serà com a Pinterest. Cap tutorial quedarà igual, cap idea de decoració nòrdica quedarà tan perfecta a les nostres llars mediterrànies i cap recepta tindrà el mateix aspecte que la de la foto original. Senyors, la vida real és molt dura. I això és el que devien pensar els creadors de Pinstrosity, un blog que compara imatges del Pinterest amb el resultat a la crua realitat. Aquí també us hi podeu passar moltes hores, rient una estona i consolant-vos. Per tots és sabut que les penes, compartides, ho són menys.Fotografia de portada: Pinterest
Text: Montse Casas
Correcció: Marta C.