19 de juny 2014

MÉS A PROP D'ATURAR LA DISTÒPIA (VÍDEO)


El passat 17 de maig es va celebrar la primera edició del festival polític Stop Distopia, un festival amb cinema, xerrades, i música, molta música, que pretenia recaptar fons per donar-los a organitzacions veïnals com en aquest cas a La Sagrera es Mou i la seva campanya d'ajuda a les escoles. Aquesta és la seva crònica i, també, la seva videocrònica.

No feia ni un mes que s'havia celebrat amb sold out el concert solidari Jo també estava al Parlament a can Batlló que ens tornàvem a citar a la Nau Ivanow. Són temps de movilitzacions, quan no és Can Vies és la censura d'una portada satírica. Sembla que pedrega.

Però la unió fa la força i quan et trobes al mig de saraus com l'Stop Distopia penses que sí, que encara hi ha salvació. Un festival benèfic que pretén ajudar les bases de la societat, no promou grans causes, va a la base.

I això ha sigut possible perquè vàlius, Nueva Vulcano, FP, Llamaradas, Sot, Da Souza, en Baños, Las Ruinas, Songstore i en Roger Pelàez hi han actuat. I també gràcies a l'impressionant documental Termitas i la taula rodona on hi havia el mateix Baños o l'Ada Colau entre d'altres. I, sobretot, al públic que es va desplaçar fins a una localització tan poc habitual com és la Nau Ivanow.Aquest vídeo, com la promo del festival, ha estat realitzat per la Cooperativa Audiovisual Coopèrnic

Fotografia de portada: frame del vídeo
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.