23 de juny 2014

FINS AVIAT 'GAME OF THRONES': ELS 5 MILLORS MOMENTS DE LA 4a TEMPORADA


El final de curs és sempre estressant i fa que les sèries s’acumulin a l’espera que trobem el moment de passar una estona amb elles. Hi ha una sèrie però que crea una addicció que fa impossible que ens oblidem d’ella inclús quan estem més atabalats: Game of Thrones.

La passió fanàtica que desperten Khaleesi (Emilia Clarke), els seus dracs i Tyrion Lannister (Peter Dinklage) no ha disminuït a mesura que avança la sèrie i els vídeos dels fans reaccionant a les sorpreses que amaguen els capítols s’han multiplicat a la xarxa. La quarta temporada ha mantingut    l’interès i ha deixat per la història frases inoblidables i grans escenes (de mort, principalment).

1. The Purple Wedding: l'alegria matrimonial li dura poc a Joffrey (Jack Glesson). En un gran moment de justícia poètica i catarsi col·lectiva per al públic, el rei malcriat i cruel viu una lenta agonia després de ser enverinat. Mai s’havia celebrat una mort amb més entusiasme que en aquest cas. Un dels punts àlgids d’aquesta temporada i el detonant d’una de les principals trames desenvolupades en els últims episodis.


2. I Demand a trial by combat: segurament la frase en majúscules d’aquesta temporada, que posa punt final a un poderós discurs pronunciat per Tyrion Lannister, el personatge més estimat de la sèrie, en el judici per la mort del rei. Ja podeu començar a preparar samarretes amb el lema i usar-la sempre que us trobeu en una situació d’injustícia flagrant.


3. Lysa Arryn, aspirada per una passió fatal: si una cosa ens ha ensenyat Game of Thrones és que les coses mai són el que semblen. La tieta acollidora que Sansa (Sophie Turner) buscava després de fugir de King’s Landing acaba sent una psicòpata a l’estil Glenn Close a Atracción Fatal. Igual que a la icònica pel·lícula dels anys 80, la passió desfermada i malaltissa de Lysa Arryn (Kate Dickie) per Petyr Baelish (Aidan Gillen) acaba amb mort i destrucció. El seu amant no s’ho pensa ni un moment i s'allibera d’ella tirant-la per la Moon Door.

 

4. L’adéu d’Ygritte: una de les parelles més estimades de la sèrie era la formada per Ygritte (Rose Leslie) i Jon Snow (Kit Harrington), encara que tots sabíem que no tenien cap mena de futur i que tard o d’hora un dels dos havia de morir. El dramàtic adéu d’Ygritte va trencar el cor a més d’un. 5. The Red Viper vs. The Mountain: el combat que reclama Tyrion Lannister per salvar-se de la pena de mort per l’assassinat de Joffrey va ser un dels moments més tensos d’aquesta temporada. Tot i que els saltets del príncep Oberyn (a.k.a The Red Viper) van estar a punt de desconcentrar-nos, hem de reconèixer que la resolució va deixar els espectadors glaçats.

De propina, per demostrar que la sèrie de George R.R. Martin també té pot tenir escenes optimistes i fins i tot entranyables, ens quedem amb el petó entre Samwell (John Bradley-West) i Gilly (Hannah Murray). Ha trigat molt d'arribar però va valer la pena esperar: ens va donar un moment de respir entre les muntanyes de cadàvers que s’amuntegaven a The Wall.

Fotografia de portada: HBO
Text: Alejandra Palés
 Correcció: Montse V.