25 de juny 2014

ERA ELECTRÒNICA 2014


Tercer any en què la gent del Festival’Era organitza un homenatge a la música en les distàncies curtes i en un entorn verd presidit per la Masia de Can Gascons, a Llagostera. Durant el 2013 han programat en clubs per partida doble: una festa Becool i l’altre al Tourmix de Girona.

El 19 de juliol, organitzaran una sessió d’electrònica diürna al voltant de la piscina dels Jardins de Can Gascons. 12 hores (de 12 a 24 h) de música de ball amb aforament limitat a 350 persones. Una festa exclusiva que permetrà veure i sentir el bo i millor de l’electrònica catalana i un gran nom internacional com a prèvia del festival pare.
Mantenint el caràcter local en el cartell i la possibilitat de donar visibilitat a noves propostes, entre els noms menys consolidats trobem Inuit (DJ set) propietari del segell Zeroocho Records que posarà al plats beats profunds i atmosferes ballables. The Option B (DJ set) projecte de DJ Berru en el qual fa un recorregut per la història de la música electrònica a partir de recerca de perles d’àcid-house, techno o electroclash i Refectori (DJ set) que amb només 22 anys juga a la lliga del downtempo i el techno tintat de foscor.

Entre els reclams més consolidants trobem Nev.Era (live) amb quasi 20 anys de carrera i amb el seu interessantíssim darrer treball Presión Profunda (Discontinurecords, 2014) de minimal atmosfèric farà les delícies dels més sibarites. Clip! (live) farà cremar sola com ens té acostumats amb un collage de gèneres que van de l'uk-garage, al techno o el house de Chicago executats únicament amb maquinària analògica. Per tancar el capítol català, Wooky (live), capo del segell Lapsus, presentarà el seu meravellós Montjuïc (spa.RK, 2014) un tractat d'IDM càlid i elegant ideal per gaudir sota el sol. Com a cap de cartell, el londinenc Fort Romeau. Recent fitxatge del segell Ghostly Internacional i amb un reguitzell d'EP i maxis de deep house i postdisco melòdic i lluminós promet posar del revés els assistents.

Una oportunitat única i immillorable de sentir electrònica de dia més enllà del Sónar, de les aglomeracions i l’asfalt i comprovar que la música en les distàncies curtes guanya en emotivitat.
Fotografia de portada: Arxiu
Text: Carles Fajardo
Correcció: Montse V.