6 de juny 2014

EL TEU MÒBIL, MILLOR QUE QUALSEVOL CÀMERACada vegada ens costa una mica més d'esforç intentar recordar quan portàvem una càmera de fotos, ja sigui en alguna bossa o motxilla, o en les ridícules fundes que es penjaven del cinturó. Això sense parlar de les rèflex digitals que van tenir el seu moment de moda fa no tant però que ara es troben agafant pols en algun calaix de casa. Perquè ara el nostre mòbil pot ser millor que qualsevol càmera. I d'això ja s'encarreguen les aplicacions (Instagram ha afegit 10 noves opcions d'edició) o els mateixos sistemes operatius dels nostres telèfons. Perquè saps de què va el tema, no? Doncs si encara no ho saps nosaltres t'ajudem a fer una ullada, després de l'hipersalt.


Clar, és molt més pràctic portar coses petites que grans, i és per aquest motiu pel qual els fabricants de telèfons cada vegada volen tenir càmeres integrades de més alta qualitat. Un clar exemple és que Apple va fitxar a l'home responsable de que les càmeres dels mòbils de Nokia Lumia fossin de les millors (amb la tecnologia PureView de 41 megapixels) de nom Ari Partinen fa poques setmanes.


Ets més de selfie? Aquest és el teu complement ideal!

No sabem si ell va tenir que veure amb el canvi, però fa pocs dies Apple va anunciar la seva nova versió del seu sistema operatiu per mòbils i tablets, l'iOS 8 que sortirà a la tardor que ja inclourà possibilitats d'editar les fotografies després de fer-les, molt a l'estil del que podem fer amb les aplicacions de foto més descarregades. A més es rumoreja amb que la càmera del proper model d'iPhone serà de 10 megapíxels o més.

La resposta d'Instagram, tot i que estava ja preparada, va ser gairebé immediata. Ha ampliat la seva aplicació perquè podem editar les nostres fotografies favorites abans de pujar-les a aquesta xarxa social amb 10 noves eines d'edició. Les possibilitats són moltes i molt senzilles d'aplicar, com per exemple triar amb quina intensitat volem cada filtre (només picant sobre la fotografia una vegada hem afegit aquest filtre), si volem afegir més enfoc (un filtre que ens dóna la sensació de que la foto està més enfocada) o si necessitem afegir l'efecte de vinyeta, molt a l'estil d'algunes càmeres analògiques.


I això fins fa poc era última tecnologia

Altres aplicacions, com VSCO, que mantenen el seu estatus de ser de les millors del mercat, segueixen rebent actualitzacions per aguantar allà dalt. Però és clar que a part de tenir una bona aplicació és important tenir un mòbil amb una bona càmera si vols aprofitar aquestes aplicacions al màxim. Això sí, cada dia hi ha més marques que treuen telèfons low cost amb càmeres més que decents. Així és més fàcil renunciar a la nostra convencional càmera de fotos.


Fotografia de portada: Usingcellphones
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent