30 de juny 2014

'CRAFT' PER A MASCLES ALFA #8


Ser crafty és tot un estil de vida que no es limita tan sols a conèixer totes les tècniques de costura, brodat i rebosteria. Va molt més enllà i, com ja us he explicat alguna altra vegada, ser crafty també és una manera de lluitar contra la filosofia d'"usar i llençar" de les grans multinacionals i reivindicar el consum local i de petit productor. Es tracta de prendre consciència del nostre poder de compra i de com aquest afecta el nostre entorn. Això no és fàcil, és voler ser David i lluitar contra Goliat. Però com que a més a més de crafties som tossuts i perseverants, ho intentarem aconseguir sigui com sigui. Iniciatives com Pam a Pam de SETEM ens poden ajudar a viure amb més coherència i fer una petita (o gran) revolució gràcies als nostres actes de compra quotidians.

Pam a Pam és un mapa col·laboratiu de la ciutat de Barcelona elaborat per la Federació SETEM. S'hi mostren els punts de consum responsable i economia solidària que podem trobar a tota la ciutat. Resulta molt útil perquè tot sovint les iniciatives que fugen de la bogeria capitalista resten invisibilitzades (no jugar amb el màrqueting té contrapartides) i, tot i tenir-les al costat de casa, no les coneixem.

Al mapa de Pam a Pam hi podem trobar classificades per districte i dividides en tres sectors (roba, alimentació i banca) iniciatives amb una filosofia respectuosa amb les persones i amb l'entorn i que aposten per una societat molt més justa i sostenible. A més a més, és un mapa totalment fiable, perquè tots i cadascun dels establiments que hi apareixen han passat el control de l'equip de Pam a Pam i compleixen una sèrie de requisits socials i mediambientals.

En ser un mapa col·laboratiu, està en constant actualització i també vol la participació de tot aquell que vulgui suggerir un nou punt de consum responsable a la ciutat. Així que ja ho sabeu, si trobeu a faltar algun establiment, només ho heu de fer saber a l'equip de Pam a Pam, ells s'encarregaran de comprovar que tingui les característiques per figurar en el mapa i l'hi afegiran.

Més fàcil no pot ser. No teniu excusa per consumir amb una mica més de consciència cada dia i, en el fons, ser una mica més crafies. Feliç consum, mascles meus!

Fotografia de portada: SETEM
Text: Muntsa Casas
Correcció: Marta C.