5 de maig 2014

VILLA MANUELA A BARCELONA


L'any passat el bonic barri de Malasaña de Madrid va veure néixer un festival anomenat Villa Manuela i aquest divendres aterrarà a Barcelona encara que només sigui en forma de presentació de la segona edició, per portar-nos les japoneses ZZZs, els anglesos Gallon Drunk i els barcelonins Sangre i Celestial Bums

Gallon Drunk són ja uns veterans de l'escena, amb el seu punk rock, i aquest març passat varen publicar nou disc, The Souls Of The Hour, que vindran a presentar aquest divendres a l'Almo2Bar de la plaça Joanic de Gràcia.El bar de puretes per excel·lència de Gràcia, tot sovint últim recurs d'aquells als que l'Heliogàbal els queda curt, acaba d'acordar una sèrie de nits amb la productora de concerts TBC que farà que duguin a Gràcia una bona temporada de bons grups en directe. Una de les primeres nits serà aquesta, en què també hi tocaran les japoneses ZZZ's.

Fa poc més de mig any que les japoneses van debutar a la ciutat, era al Lupita del Raval en una nit estranya en què el boca-orella va funcionar i molts ens vàrem veure sorpresos per la gran afluència, el sold out de dies abans i la posterior cerca i captura d'entrades. Per sort, un servidor va aconseguir una preuada entrada per veure el math kraut 100% japonès de les ZZZ's. Òbviament, el primer pensament en parlar del grup és Nisenemondai, i no és per menys.
Aquell concert va donar molt de si, i ningú va marxar insatisfet. Tant va donar de si que es va gravar una cançó en directe que mai havia vist la llum i que avui per primera vegada publiquem aquí.
Això és el que varen fer les ZZZ's a Barcelona l'hivern passat:A part dels dos guiris també hi tocarà Celestial Bums, el grup format per un guiri resident a casa, Japhy Ryder. Psicodèlia clàssica a l'estil The Doors. A més a més, un altre grup de casa a descobrir, Sangre. (nota: no confondre aquests Sangre amb el grup punk femení de Madrid). Punk i post punk intens amb dosis còsmiques, paisatges abstractes i crit a cau d'orella.
Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Marta C.