9 de maig 2014

TINDER: AMISTAT... O EL QUE PUGUI SORGIRÉs una de les aplicacions de moda per a telèfons mòbils, que està triomfant on moltes altres han fracassat. És per això que no només els surt més competència, sinó també hi ha els que s'inspiren de la idea per crear noves aplicacions amb altres propòsits. Estem parlant de Tinder. Vols saber de què t'estem parlant i per què està tenint tant d'èxit? Doncs només hauràs de fer un petit hipersalt.


Fa uns anys ja (i és que ja en comencem a portar molts aquí al bloc), parlàvem d'una aplicació mòbil que estava causant autèntic furor entre la població gai, i era el Grindr. Es tractava, per fer memòria, d'una aplicació que et proposava per proximitat (mitjançant geolocalització, és a dir, la teva posició gràcies al GPS del teu mòbil o per triangulació) una persona que estigués connectada a l'aplicació, i a partir de llavors, ja depenia dels dos usuaris com volien continuar.

Però el Tinder va una mica més enllà: està vinculat directament al teu compte de Facebook (tot i que no publica mai res al teu perfil, només fa servir les teves fotos, i tu tries les que vols que agafi) per tenir una mica més de fiabilitat amb els perfils, quan et dónes d'alta, comença una llista de gent que, pels teus gustos del Facebook i per proximitat a tu, se't proposa perquè diguis si t'agradaria contactar-hi o no. Si hi ha coincidència, doncs obtens la possibilitat de xatejar amb aquesta persona... i el que vingui després ja depèn de cadascú.


LinkedUp o quan la feina serveix per a alguna cosa més

La clau de l'èxit és el seu senzill funcionament, res més del que hem explicat. És per això que ja hi ha altres aplicacions que es volen aprofitar d'aquesta idea però per aplicar-ho en altres contextos. Per exemple l'aplicació Mingleton té el mateix propòsit però en llocs molt més petits, com per exemple el recinte d'un concert, o la universitat. O Jobr, una aplicació que et permet trobar feines per proximitat que et semblin interessants o no. Tot i que aquesta no deu ser gaire aplicable al nostre estat. O una tan curiosa com LinkedUp!, que et permet conèixer de manera personal els teus contactes de LinkedIn d'una manera semblant a Tinder. I és propietat de LinkedIn.

Una cosa està clara: socialitzar (o anar més enllà) mitjançant el teu telèfon mòbil ven, i molt, ja que ens permet fer-ho de manera còmoda, fàcil i sense haver de pagar ni un euro (ni cap Fanta). Veurem si la gent de Vice té raó amb el Tinder o no.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Marta C.