27 de maig 2014

GRA A GRA, EN SUPORT A CAN VIES, LA DIRECTA I LA BURXA


Ells, qui tanquen centres socials amb anys de vida. De vida real, de generadors de moltes coses, sobretot de contrapoder, de cultura i de somriures, infinits somriures.

Ells, qui ens maten espais i somnis d'un dia per l'altre, ara vestits de blau i abans de gris, ara amb quatre barres, abans amb dues. Les hòsties, els abusos i les injustícies no entenen de països ni d'estats, només de (i)lògiques polítiques i abusos policials que defugen de qualsevol lògica moral.

Ells, qui coarten i neguen la llibertat d'expressió.

Ells, qui van tancar redaccions al País Basc (no fa tants anys), i ara entren a crits, amenaçes i cops a la seu d'un periòdic independent. Però independent de debò, aquest és el seu delicte. Els mateixos que clausuraven diaris per primera vegada des de la dictadura, són els que han coaccionat a La Directa. És la mateixa classe, de persones i de condició.

Ells, qui destrossen la seu d'una altra publicació de barri, La Burxa. Un periòdic exemplar i arrelada des de fa una dècada a Sants.

Ells.

I nosaltres.

Nosaltres som petits i normalment, o sempre, parlem d'oci, de cultura i sovint de superficialitat. Però avui no en tenim ganes, perquè hi ha coses més importants que cançons meravelloses i discos que ens canviaran la vida. Tan importants com sumar esforçós i sinèrgies entre tots els minúsculs. Perquè els grans no en parlaran d'això.

Nosaltres, els petits, sí. Aquest webzine i molts mes.

Nosaltres, molts grans de sorra que junts fem una platja.

Ànims als companys de La Directa i La Burxa. I ànims també als amics de Can Vies. Sou i sereu imprescindibles.

I gràcies, sobretot gràcies.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Gentnormal
Correcció: Pendent

1 comentari:

Albert Lloreta ha dit...

Gràcies per aquesta entrada!!