8 de maig 2014

ESTRENA D'UNA NOVA CANÇÓ DE ZEIDUN


De segur que encara hi haurà algun despistat que no deu saber que d'aquí una setmana programem junt a la Fonoteca Barcelona el BCNmp7 del CCCB. I que ho fem per posar de manifest la importància d'una banda seminal com Zeidun. Aquest cop tocarà la mateixa banda més un bon grapat de les propostes originades pels seus membres. Me mata pero me Gusta. Una genealogia de Zeidun ja té el cartell complet. Seran un total de 9 propostes les que veurem a dalt de l'escenari, a més a més del passi de càpsules documentals, un fanzine i un recopilatori del bo i millor de Zeidun que us podreu endur a casa.
Aquí, avui i ara us desgranem tot el cartell i us obsequiem amb una de les cançons inèdites de Zeidun que estaran al recopilatori.

La cosa és que tocaran Zeidun i, als ja anunciats Els Surfing Sirles, Esperit!, Autodestrucció, La Célula Durmiente i Esperit!, se'ls suma en Joan Colomo en solitari, el nou grup del qual forma part en Càndid, Murnau B, i recuperem una de les bandes més explosives, els llegendaris Omega 3+2 que tot i no ser la formació original ens delectaran amb unes bones cançons.

Omega Cinco és el pas previ a Les Aus, que és on en Mau i l'Arnau van trobar-se i van formar el segell Ozono Kids i d'on sorgiria el seu grup bicèfal The Cheese, que més tard es transformaria en el grup de culte Les Aus. Aquest dia 15, com a ocasió única, els podrem veure sobre un escenari. Serà històric.

Els concerts s'aniran intercalant amb petites càpsules documentals on s'explicarà què era i és això de Zeidun i a on resideix la màxima importància del grup. També s'obsequiarà els assistents amb un fanzine, que és la clau per entendre de primera mà el grup, i, com que tot això va de música, al fanzine s'adjuntarà un recopilatori fet per a l'ocasió, on hi ha cançons d'alguns grups passats, presents i futurs dels membres de la banda del Montseny, alguna d'elles és inèdita fins a la data. No hi seran representats tots els grups, ja que per posar una sola cançó de cada un dels projectes en què han participat necessitaríem una bobina de CD d'aquelles de Verbatim.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V,