14 de maig 2014

ERUDICIÓ TELEVISIVA


Us heu fixat que quan es reuneixen més de quatre persones inevitablement acaben parlant de sèries? De quines veuen, d’aquelles a les quals estan enganxats o les que no suporten. Amb la gran quantitat d’informació que reben per diferents canals es fa difícil aportar algun comentari original o destacable quan comencen els interminables debats sobre quina és la millor sèrie del món. Per això quan s’organitzen activitats a l’entorn de la ficció que ens permeten anar més enllà dels tòpics les rebem amb els braços oberts. Aquests dies coincideixen dues propostes que ens donen l’oportunitat d’aprofundir en aquest món.
Des del passat 6 de maig, i fins al 3 de juny, l’Auditori del Convent del MACBA acull cada dimarts les sessions del seminari Series en Serio en les quals s’analitzen les ficcions més importants de la darrera dècada des de diferents punts de vista. D’aquesta manera, les trobades, dirigides per Jorge Carrión, autor del llibre Teleshakespeare (Errata Naturae, 2011), repassaran les aportacions a l’imaginari col·lectiu de sèries com The Newsroom, Homeland, Person of Interest o Hannibal, entre d’altres, i la seva influència en com entenem i reflexionem sobre el nostre entorn.

Per assistir-hi podeu adquirir un abonament per a totes les xerrades, però també podeu anar a aquelles que us interessin més adquirint les entrades individuals.

Si us fa mandra desplaçar-vos o simplement no viviu a Barcelona teniu una opció digital per convertir-vos en uns erudits de la ficció actual i saciar la vostra set de coneixement televisiu. Amb el títol La 3ª Edad de Oro de la TV, Jorge Carrión i Carlos A. Scolari han llançat un MOOC, és a dir un curs en línia massiu obert a tothom i gratuït, centrat en la ficció nord-americana. La proposta és que els estudiants vagin més enllà de les lliçons que trobaran a la plataforma i interaccionin entre ells i el professorat a través d’un fòrum i un bloc creant d’aquesta manera un flux de coneixement col·lectiu. El curs, que compta amb professorat de diverses universitats d’àmbit espanyol i internacional, aposta per les xarxes socials com a vehicle per a la comunicació i ja té a punt la seva etiqueta per Twitter: #MOOCSeriesTV

 Fotografia de portada: XX 
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Montse V.