2 de maig 2014

EL PITJOR VIDEOJOC DEL MÓN I LA SEVA NOVA HISTÒRIAEncara que no siguis un amant dels videojocs, aquesta és una història molt curiosa. Es tracta del que ha passat amb el que diuen que és el pitjor videojoc del món. I per què el pitjor? Doncs perquè va portar a la ruïna una de les companyies més grans del món dels videojocs. Vols saber quin és aquest videojoc i quina és la seva nova història? Doncs després de l'hipersalt t'ho expliquem.


Si us preguntem si coneixeu la marca Atari, potser a alguns de vosaltres no us sona de res, però si us preguntem per la pel·lícula ET l'extraterrestre, segurament sí que sabeu de què us estem parlant. Doncs Atari va ser una de les companyies més grans de videojocs de la història. I van ser ells els que van pagar 20 milions de dòlars a principis dels anys 80 per fer-se amb la llicència per desenvolupar el videojoc d'una de les pel·lícules més importants de l'època: ET. Si la xifra ja és molt gran ara, imagineu-vos en aquell temps.


La troballa

El problema, com sol passar moltes vegades, era que la companyia necessitava tenir el producte preparat pel seu llançament com més proper possible de la data de l'estrena de la pel·lícula. Però l'equip que va fer el videojoc no va poder arribar a fer tot el que volien, i amb la qualitat amb la qual ells volien (o la mínima necessària). Tot i així, el videojoc va sortir al mercat i es va començar a vendre molt. Òbviament fins que els consumidors i experts van veure la qualitat d'aquest videojoc i quan va començar l'allau de crítiques i devolucions.

Deia una llegenda urbana que després d'aquest gran fracàs que va fer que Atari s'enfonsés, la companyia va decidir enterrar els videojocs en un lloc desconegut de manera secreta. Aquesta història va ser investigada per Microsoft i, finalment, van aconseguir trobar el lloc on Atari va enterrar no només aquest videojoc (del que diuen que hi ha més de 3 milions d'exemplars!) sinó també consoles d'aquella època i altres títols més. La investigació va portar als arqueòlegs a Alamogordo, Nou Mèxic (Estats Units), on s'ha fet la troballa sota una gran capa de ciment i per l'alegria de milers de persones que han seguit la investigació mitjançant les xarxes socials.


La selfie del moment

S'especula amb que tot això ha sigut una jugada de màrqueting de Microsoft (o d'altres marques amb diferents interessos), però el cert és que així s'ha posat fi a una de les llegendes urbanes més conegudes del món del videojoc i una curiosa història que va fer caure a la bancarrota a tot un gegant com era Atari.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo crec que ho van trobar gràcies a un que havia anat al a desert a fer lo típic, ja sabeu, a enterrar el cadàver de la fulana que mates sense voler quan estàs molt animat, a tots ens ha passat...