26 de maig 2014

'CRAFT' PER A MASCLES ALFA #7


Si en algun moment us heu llegit quatre paraules d’aquesta meva estimada secció, sabreu que el craft és un moviment majoritàriament femení. Això és un fet. Però també ho és que les noies crafties tenen xicots que, segons el cas, pateixen, gaudeixen, estimen, odien o simplement porten com poden l’afició de la seva parella. El handmade és tota una forma d’entendre la vida i el perfecte nòvio craftie ho ha d’interioritzar. O potser no. Hi ha casos de tot.

Ser parella d’una crafty vol dir moltes coses i significa implicar-se en gran mesura en l’afició de la xicota en qüestió. L’agenda va marcada per l’actualitat handmade, cada setmana hi ha mercats o esdeveniments diversos als quals cal assistir si volem estar al dia del que es cou. El xicot craftie ha de conèixer les marques que agraden a la seva parella per poder comprar el regal correcte per a qualsevol data assenyalada, també ha de saber quins són els materials més adients per als projectes que ella duu a terme i ha d’estar disposat a fer fotos del que sigui en el moment que faci falta. Tot això us explica molt millor que jo, i en primera persona, el xicot crafty del web The Crafty Days que, com a mínim, intenta prendre-s’ho amb humor.

En el cas que la xicota craftie tingui una marca, la cosa es complica més. Això significa acompanyar la parella a vendre les seves creacions, fer de dependent de la botiga, assessor de màrqueting, camàlic de trastos diversos o model ocasional. Evidentment no tothom ha nascut per ser model i, és clar, hi ha casos estrepitosos. Tant que fins i tot existeixen Tumblr com Sad Etsy Boyfriends que recullen les millors fotos de xicots posant incòmodes per a la botiga d’Etsy (la plataforma més gran de venda directa de handmade) de la seva parella.El cas més extrem i amb testosterona és, sens dubte, Mártires del Craft, un grup format per les parelles d’algunes de les marques handmade més reconegudes de l’Estat. Ells no estan per històries, han unit forces i li han donat la volta a la situació. Només cal que visiteu el seu Facebook i entendreu la seva filosofia. És senzilla: anar al bar mentre les seves parelles fan coses de crafties. Be crafty, my friend!

Fotografia de portada: Sad Etsy Boyfriends / Mártires del Craft
Text: Montse Casas
Correcció: Montse V.