6 de maig 2014

'CRAFT' PER A MASCLES ALFA #6


El craft i el handmade són conceptes molt relacionats amb la feminitat. Ho són perquè recuperen tècniques tradicionals desenvolupades històricament per dones. Però jo fa ja alguns mesos que us vull demostrar que el craft pot ser també masculí. Avui, en la meva missió per trencar tòpics sobre el handmade, desenvoluparé aquest dogma. Per atzar darrerament he trobat tres marques handmade que tenen productes no només destinats a un públic femení, i em veig amb l'obligació de compartir-les amb vosaltres, estimats mascles meus.

Comencem per una beguda que agrada molt a tothom en general: la cervesa. Pot agradar tant que fins i tot pot fer que tinguis l'impuls de fer-ne la teva pròpia versió a casa i convertir-te en un expert en maltes, cereals i llevats. I és que la cervesa es pot fer amb molts ingredients, de molts gustos, graduacions i, el millor de tot, amb les teves pròpies mans! Family Beer és una botiga especialitzada en cervesa artesanal que va obrir fa poc més d'un any i mig al barri de Gràcia. Tant a la botiga física com a la seva pàgina web hi podeu trobar tot el necessari per fabricar la vostra pròpia birra casolana, tant si sou uns iniciats en el tema com si ja en sabeu una mica més i teniu ganes d'innovar. Els seus kits són ideals per convertir la vostra parella en un nòvio ben crafty.Fer música pot agradar a tothom, això és així. Per tant, els instruments són òbviament aptes per a tots els públics. Sigueu del sexe que sigueu, les guitarres de DEPALET us encantaran. Podríem dir que són un lutiers moderns obsessionats amb el reciclatge. Aquesta marca de Barcelona fabrica instruments únics aprofitant fusta de palets, és a dir, aquelles estructures de fusta que serveixen per transportar mercaderies de diferents tipus. El resultat de cadascuna de les peces és irrepetible, no només d'aspecte, sinó també de so.

Effectivy Wonder és una altra marca que es pren molt seriosament això de la música i el DIY. Fabriquen de manera totalment artesanal pedals d'efectes per a guitarres, baixos i sintetitzador. A més a més del so que fan i que podeu comprovar als vídeos que tenen penjats al seu web, el que és absolutament genial d'Effectivy Wonder són les seves costumitzacions. Tenen una col·lecció de pedals per als amants del futbol increïble, amb models de Maradona, Cruyff o Cantona, i fins i tot un amb la carona de Jake de la sèrie Adventure Time. En voldreu un sigueu músics o no!Fotografia de portada: Effectivywonder
Text: Muntsa Casas
Correcció: Montse V.